Lite update men det blir...

... väl samma sak jag skriver om, igen - endo-fucking-smärta.

Det har väl inte hänt så mycket sen sist. Eller en konstig sak hände.

I söndags hände det nåt konstigt. Har känt mig hängig ett par dagar, eller det är nog ett par veckor jag har känt så. Jobbade fredag och var hur trött och slut som helst. Lördag var jag ledig och skulle gå på hockey. Var så trött innan så jag visste inte om jag skulle orka gå. Matchen genomfördes (med mig på läktaren) och när jag kom hem så bytte jag om och kröp ner under filten i soffan. 22.30 gav jag upp och skuttade i säng. Somnade direkt! Det slog över till vintertid på natten så jag fick ytterligare en timme att sova. Vaknade på söndag morgon efter nästan 11 timmars sömn och var ändå hur trött som helst. Gick till jobbet kände mig hängig. Vi gjorde ifrån oss morgonbestyren och åkte för att handla. Hade känningar av värk i hela kroppen. När vi kom hem vid 14-tiden så värkte det så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. La mig i soffan och fröken väckte mig kl 16. Kroppen värkte som besatt och jag hade fått feber! Vi pratade om det och bestämde att jag skulle försöka få tag på en vikarie och åka hem. Med tanke på alla influensor som härjar så är det dumt att chansa tyckte vi. Kl 19 kom min avbytare och jag trodde jag skulle ramla ihop av smärtor. Mamma fick åka från Alnö för att köra hem mig. Klarade inte av att gå den lilla biten hem. Väl inne i lght så märkte jag att jag inte hade en enda värktablett, dvs alvedon eller liknande. Som tur var fick jag låna en karta Ipren av grannarna så jag kunde överleva natten. Måndag morgon var ännu värre! Feber och frossa och ledvärk samt värk över allt. Ringde chefen för att berätta att jag gått hem dagen före. Jag kunde inte ens hålla i telefonen, då det gjorde alldeles för ont att hålla uppe den mot örat. Dagen tillbringades med att knapra tabletter. Fick skjuts av underbara M till apoteket vid 12-tiden. Tack underbara du!!! Från ingenstans så bara försvann smärtorna på nån timme under kvällen. Imorse, dvs tisdag, vaknade jag och kände mig hur bra som helst! Var det den vanliga influensan som kom på ett snabbt besök eller vad var det som hände???

Vet inte om det är kroppen som känner av eller hur det fungerar, men jag hade inte en enda känning av endosmärtorna under hela denna tid!

Just nu sitter jag uppe, som vanligt på natten och kan inte sova för dessa jävla endosmärtor. Det känns som om smärtorna jag inte haft sen i lördags, har kommit tillbaka nu och ska ge igen för att jag varit utan dessa smärtor ett par dagar när kroppen varit upptagen med annan slags smärta.

Ska lägga mig nu och invänta sömnen. Lika bra att jag ligger på plats då så det bara är att sluta ögonen och somna när John Blund behagar dyka upp och Smärt-Fia behagar försvinna...

Nu börjar det närma sig

Snart är det dax. Jag känner hur det närmar sig. Snö!!! Snart borde snön komma. Ifjol kom snön i slutet av oktober, den 29 för att vara exakt! Beviset för det finner du här.

Det börjar även att närma sig med julpynt!!! Är det för tidigt att börja pynta nu??? Det tog ända till den 7 december ifjol innan jag pyntade. I år blir det till 1:a advent - jag vill ha jul! Julgardiner. Tomtar. Glitter. Min rosa julgran!!!

En blandad och lång kompott av ord

Det var ett tag sen nu. Lite drygt över en vecka sen sist. Inte mycket har hänt. I tisdags, dvs igår, var det Mollys sista kursdag. Vi hade lika roligt som alltid. Fick prova på Rallylydnad och det var nåt vi båda fastnade direkt för! Lika så nosdiskriminering. Blir kantarellsök till hösten! Men närmast nu blir det rallylydnad, när ekonomin säger att det är ok.

Har gått och väntat och fasat över att det ska dimpa ner ett kuvert från FK. Igår kom det. Jag hade missat att fylla i en sak på papperen jag skickade in, så hela helvetet skickades tillbaka till mig. Det innebär 6-8 veckors väntetid med början imorgn (när jag fått ordning på alla papper och kan skicka in dem igen). Hur i h-vete tror dom att man ska klara sig utan pengar??? Räkningarna ska betalas inom en vecka och jag har idag 217 kr på mitt kontot. Ytterligare en sak att våndas över...

Har en massa restgarn här hemma som jag gjorde ett ryck med. Utna någon som helst hjälp från något håll, så har jag, helt själv, stickat detta till lilla Molly!




Det blev premiär ikväll på promenaden. Hon frös inte ett dugg! Inte en enda skakning i hela kroppen som hon gjort annars på tidiga (mellan kl 10-11) morgon eller sena kvällen (23-01). Jag är så stolt över mig själv som har gjort denna helt själv!!!

Älskade bästa moster var här i måndags och hämtade sin rabarbermarmelad. Kusin kom oxå och hade sån tur att hon oxå fick med sig en burk, den sista jag hade.

I söndags fick jag en Herman av moster min. Herman är en surdeg som jag ska vårda ömt. Trodde han dog idag dock när han fick mat (mjöl, mjölk och socker) men det verkar som om han vill fortsätta ett tag till. Vi har idag klarat oss igenom dag 4 av 10. Dag 9 ska jag dela honom i 5 delar, behålla en del själv och dela ut de andra resterande Herman till mina vänner. Ni är redan utvalda, så Herman kommer till er när ni minst anar det! Jo det är en typ av kedjebrev, men nu får man för en gångs skull ut nåt av det - en kaka!!!

Humöret är fullständigt i botten för mig. Molly gör att jag kliver upp på dagarna. Fick jag välja så skulle jag ligga kvar i sängen under täcket, dricka mitt älskade chi-te och bara gråta. FK gör ju inte saken bättre heller. Nån som vill skänka mig en krona eller två??? Hör av er så får ni mitt kontonr... Det börjar bli lite kris just nu. Jävla-skit-piss-helvetes-förbannade-satans--sjukdom som gör att man hamnar i den här sitsen flertalet gånger varje år. Inte bara ska man gå dagarna i ända med kronisk konstans smärta, man ska kämpa och ha ångest och vänta och må dåligt över att inte veta om eller när man får pengar från FK... Tänk om jag kunde få må bra nån gång. En enda dag bara... En dröm jag har, som jag inte vet om den någonsin kommer att bli verklig... Gör det livet lättare? Inte så mycket.

Ord

*ensam*
*arg*
*ledsen*
*tjock*
*förbannad*
*tårar*
*sömnlöshet*
*nere*
*känslig*
*smärta*
*trött*
*elak*
*tankar*
*fet*
*gravid*
*feber*
*Molly*
*försäkringskassan*
*pengar*
*ENDO-FUCKING-HELVETES-METRIOS*


Uppehåll

Jag är nere i en mindre (hoppas jag) down-period. Varför? Läs föregående inlägg... Det blir så här ibland. Jag kommer att ha ett tillfälligt uppehåll här. Har ingen ork att blogga, inte just nu. Får se hur länge det håller i sig...



Det gör så ont!

Den 5/10 föddes det en liten Gustav. En efterlängtad liten kille. Mamma Linda är värd detta mer än någon annan. Jag har följt henne väg till detta mirakel i över ett års tid. Det är annan endo-syster. Deras väg fram till lilla Gustav är lång, väldigt lång. Viktor har blivit storebror och vakar över hela familjen från sin egen speciella plats i himlen. Efter hormonbehandlingar, oförstående läkare och annat helvete så fick denna underbara människa sitt väntade plus den 28/1-09. Ett mer efterlängtat barn finns nog inte än Gustav. Lindas resa kan du läsa om här.

Nu när allt är klart, en liten levande pojke finns nu i hennes famn, så kommer alla känslor - för mig. Detta är nåt jag nog aldrig kommer att få uppleva. Att se ett plus på stickan. Att känna små sparkar i en växande mage. Att få hålla mitt eget lilla knytte i min famn. Samma känslor svallar upp igen. Samma känslor jag kände när min älskade underbar vän Lisa berättade att hon var gravid. Lilla go-rumpan Elin är världens underbaraste och jag tycker så mycket om den lilla ungen. Men det gör så ont. Det är nåt jag alltid har drömt om, nåt jag har tagit förgivet, men det är nåt som med all säkerhet aldrig kommer att ske. Det gör så ont! Allt på grund av denna jävla förbannade sjukdom... Livet är så jävla orättvist. Nu väntar jag på att tårarna ska sluta rinna och att klumpen i magen ska försvinna...


Vilka dagar jag haft

Började jobba i torsdags. Full fart från början. Möte, hem, fixade och mailade, tillbaka till jobbet, hockey (piss-match), sov och sen hem. Bytte bara om och tog sen en promenad till mamma på jobbet, med Molly. Lånade bilen och åkte ut i lingonskogen tillsammans med mormor! Vi hade hur mysigt som helst. Plockade lingon och fikade. Molly skuttade med och åt lingon.

Gott med lingon.


Mormor med den lilla lingonhinken.


Molly och jag på fika-filten.


Molly är bara söt!


Vem har mackor? Jo mormor! Lika bra att parkera mig här!


Först i kön!


Två trötta vovvar.

Lördagen innebar VILTSPÅR! Jag klev upp och packade iordning fika-väskan, på med varma kläder och sen gick vi iväg. Fick skjuts av Lena upp till mötesplatsen vid Sidsjön. Mötte upp alla andra hundägare och hundar där innan vi åkte vidare till rätt ställe. Hundarna fick vänta i bilarna medan vi la första spåret. Sen var det fika för oss som jobbat *fniss* Sen var det dax för vovvarna att abreta! Molly var ut som nr 3. Det gick hur bra som helst!

Nosen ner i marken i spåret, precis som man ska göra.


Det borde vara här nånstans...


Molly hittade rådjursklöven!


En stolt liten tjej - som INTE ville lämna klöven ifrån sig.

På kvällen var hon hur trött och slut som helst! Vi åkte ut till mor och far och åt middag. Jag mådde inte nåt vidare men trodde det berodde på trötthet efter dagen bara. Åkte hem med sista bussen och gick direkt till sängs. Vaknade imorse med feber, ont i hela kroppen, huvudvärk och mådde piss-illa. Typiskt som det var så hade jag tagit fram en kyckling och förberett rabarbermarmelad. Det var bara att ställa sig och koka marmelad medan kycklingen blev klar i lergrytan i ugnen. Har legat hela dagen annars. Mår lite bättre nu, men det är inte bra. Hoppas det släpper tills imorgon. Har måcket att göra imorgon så jag måste må bra.

Grattis älskade pappa!!!


Hurra hurra hurra för min älskade pappa idag!!!


En till dag i bakandets tecken

Imorse drog jag igång en sats rabarbermarmelad. På 2 minuter brändes allt. Det var bara att slänga skiten. Ska hämta nya rabarber hos mamma i helgen och göra ett nytt försök. Förra satsen blev kanonbra, så jag borde kunna göra en minst lika bra sats igen! Gick ner på stan för att byta strumpor åt pappa. Dom skulle komma idag, men det hade dom inte gjort. Trevliga som dom var så skulle personalen ringa mig när strumporna kommit, så jag slipper springa ner varje dag - service!

Gick bort till kontoret och hade möte med chefen. Trodde det skulle gå fort, men det tog 1.5 timme. Mycket bra som blev sagt. Hem efter det, efter en sväng på lilla affären. Väl hemma så blev det till att dra igång en sats kanelbullar. Förra satsen tog slut på kalaset i söndags och jag blev ju utan här hemma. Medan degen jäste första gången så svängde jag ihop lite marshmallow-muffins. Bullarna blev jätte bra! Goda som tusan. Mamma kom strax efter kl 19 och vi gick upp till Hundens Hus. Kurs ikväll igen. Agility stod på schemat bl.a. Molly var lika duktig, IGEN! Vi fick visa våra färdigheter inför hela klassen. Mamma känner instruktören, Lena, sen tidigare, så vi blev kvar och pratade lite och vi fick väldigt mycket beröm av henne!!! Det kändes väldigt bra. Nu är jag ännu mer motiverad. Mindre motiverad blev vi alla tre när vi klev utanför dörren. Det hällregnade... Och jag hade inte mina fina rosa gummistövlar eller min rosa regnjacka med mig... Vi var ganska så blöta när vi kom hem. Det regnar lika mycket nu, om inte mer... Hoppas det är bra väder på lördag. Då ska vi ha viltspår i skogen i 4.5 timme. Nu ska jag skutta i säng och hoppas jag får sova snart. Är hur trött som helst.

 
Nybakade kanelbullar!


En lista

1. Hur gammal är du om fem år? 35
2. Vem var den sista du träffade? Lisa.
3. Hur lång är du? 159 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? the Bourne Supremacy.
5. Vem ringde du senast? Ulrika, min chef.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Kom ihåg att posta mitt kuvert! Kram" till mamma.
7. Vad är dagens planer? Varit på stan och köpt garn. Nu blir det baka tekakor.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms (gratis).
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Mina föräldrar är gifta sedan 29 år.
10. När såg du senast din mamma? Igår, söndag, när vi firade pappa.
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
12. När vaknade du idag? Klockan 10.30 - sovmorgon!!!
13. Har du någon gång hittat en katt? Jag hittade ju både Wilmer, Morriz och Lill Strumpa - på annons!
14. Vilken är din favoritplats? i soffan, men en kopp te och invirad i min pläd. Gärna med en massa ljus tända en mörk höst/vinterkväll.
15. Vilken plats föredrar du minst? Förrådet.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett mysigt litet hus, tillsammans med X, Molly och katterna.
17. Vad skrämde dig som barn? Hajen-filmerna och Aliens-filmerna.
18. Vem fick dig att skratta senast? Moster.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Absolut inte.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Naken så klart.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En två.
23. Hur många landskap har du bott i? 4. Uppland, Hälsingland, Medelpad och Kalifornien.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Hmm.. Jo det har nog hänt...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor.
26. Är du social? Det måste jag nog påstå.
27. Vilken är din favoritglass? 88:an.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Placera och sedan köpa drömhuset.
29. Tycker du om kinamat? Ja.
30. Tycker du om kaffe? Japp.
31. Vad dricker du till frukost? Juice.
32. Sover du på någon särskild sida? Gärna mage.
33. Kan du spela poker? Ja det kan jag! Men aldrig nån som bjuder in mig på poker-night...
34. Tycker du om att mysa? Mys är mitt mellan-namn!!!
35. Är du en beroendemänniska? Ja av snus isf...
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja det var en kille som gick i min parallellklass som fyllde år 1 april...
37. Vill du ha barn? Hade jag kunnat så JA!!!! Men det blir djur istället...
38. Kan du några andra språk än svenska? Jag är väldigt bra på engelska!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja.
40. Föredrar du havet eller en pool? Hav om det är varmt.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder eller Molly.
42. Äger du dyra smycken? Ja faktiskt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej och har inga planer på att göra det heller...
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?  Leksandsbröd med GUstavskorv på och mjölk!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag är ganska så rolig och jag känner ju mig själv ganska så bra!
46. Välj ett ärr på din kropp? Vilket ska jag välja? Det som sitter över ögonlocket (ramlade ner från en stege och landade på en skottkärra så jag slog upp ögonlocket, 1 mm från att bli blind), eller det som sitter på vänster smalben (hoppade in i en nyklippt häck och fick in kvistar i benet. 10 cm långa och ca 0.5 cm breda. 7 stycker som kom ut lite då och då under ett års tid), eller det som finns under foten (stortåfästet, höger fot, som jag fick när jag trampade genom en gruskratta - gick rakt genom foten, men inte ett ben i foten som gick sönder) eller de 4 ärr jag har efter operationer för Endometrios... Väljer Häck-ärret!
47. Vad har du för ringsignal? Pip.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp. Har en påse med babykläder i källaren.
49. Flirtar du mycket? När jag får tillfälle!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I Spanien!!!
51. Kan du byta olja på bilen? Självklart! Jag är en självständig kvinna!!!
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Dean Koontz - Blixtsken (tror jag den hette).
54. Läser du dagstidningen? Ja. Sundsvalls Tidning. Får den varje morgon av grannen när hon läst den!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nopp, för dyrt.
56. Dansar du i bilen? Alltid!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol eller Guld.

8. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslista till Ica.

59. När var du i kyrkan senast? I maj, konfirmation.


Grattis på kanelbullensdag!!!

Idag var det dax för två firanden. Den första var kanelbullen - det firade jag genom att baka lite kanelbullar, som jag sen tog med hem till föräldrarna där firande nummer två skedde- min älskade pappa!!! Fast han fyller inte år förrän på onsdag, men då är han tydligen i Sun Valley, CA, USA. Käraste syster fick så klart en påse att ta med sig på bussen hem till Umeå. Alla smakade och tyckte det var jättegoda kanelbullar, utom just X. Du äter aldrig nåt jag bjuder på och var otrevlig som en gris. Varför håller du på så där när det är folk i närheten? Du är bara jävligt otrevlig... Du sa nej till väldigt mycket och det tänker jag komma ihåg. Nu skiter jag i dig - är less på att du kan bete dig hur som helst och komma undan med det. Skönt att du åkte hem tidigt... Resten av dagen och kvällen var hur trevlig som helst. Skjutsade älskade syster och gulliga C till bussen, sen tillbaka till föräldrarna. Världens bästa moster och morbror kom på kvällen och jag fick åka hem med dem - underbara människor!!!

Nu sitter jag i soffan och myser i min nya pläd med en kopp te och kollar på film - the Bourne Supremacy. Har alla tre filmerna, men det har liksom aldrig blivit av att jag sett dem. Har sett första säkert 7 gånger och nu såg jag slutet. Har av nån anledning aldrig sett hela, men såg som sagt sista 40 minuterna nyss och nu är det nr II i triologin som gäller. Konstig handling hittills, men jag måste ge den ett försök i alla fall...

Nu mys i pläden med en kopp te!

Nu är det höst!!!

Var som sagt på bio ikväll. När jag skulle gå hem så var det spöregn och tok-blåst! UNDERBART!!! Nu är det höst! Då får jag använda mig av mina rosa gummistövlar och min fina rosa regnjacka!!! Det bästa med hela kvällen, förutom middagen och en kanonfilm!!! Hoppas skitvädret håller i sig ett tag så jag får fortsätta använda mina fina rosa stövlar och min fina rosa regnjacka!!!


Underbar middag och sen bio

Var på underbar middag ikväll hos min kära kusin. Även världens bästa moster och morbror var där (det är ju ändå deras dotter). Molly följde med och lekte som en tok med Buster hela tiden. Hon var helt slut! Buster kan inte låta hon vara ifred. Han tycker så mycket om henne. Efter en stund kom hon på att i soffan fick hon vara ifred, då han inte kommer upp där! Vi blev bjudna på underbart god middag som sagt, ungsstekt lax (nu pratar vi en HEL lax), pressad potatis och otroligt god sås. Till dessert (jo det var efterrätt också!!!) fick vi vit choklads-pannacotta (stavning???) med hallon. Vin serverades till middagen och baileys till kaffet. När jag skulle gå hem så hade det börjat blåsa och regna. Molly ville INTE gå utanför dörren. Fick dra henne hem i stort sett... Väl hemma så fick jag trycka i mig en hel del tabletter. Hade sån värk så jag ville bara lägga mig. Men tyvärr hade jag köpt biljett och skulle gå på bio. Bror, Johanna (rumskompis eller nåt), mamma och pappa skulle oxå gå. De hade varit ute och ätit middag tillsammans före. Satt och väntade på att de skulle höra av sig så jag visste när vi skulle mötas på bion. Dom ringer när dom var på väg dit! Hade jag vetat det så hade jag gått tidigare, då det var VÄRLDENS kö till snask-kiosken... Förstod att dom inte skulle köpa nåt, så jag ställde mig i kön, själv. Räknade till 5 och då kom det: vi går in och sätter oss... Så klart! Fick stå själv i kön... Mamma kom efter en stund. Handlade det jag ville snaska på och vi gick in och inväntade filmen - Flickan som lekte med elden. Very very good movie!!! Jävlar vad rädd jag blev när hon klev in i huset!!!

Nu ska jag sova och hoppas värken försvinner... Piss-less på det här nu!

Bokat och klart!

Vi har pratat om det ett tag. Vi pratade om det igår. Idag slog vi slag i saken och bokade biljetter och tåg. 4/12 är det Hovet och Backstreet Boys som gäller!!! Ska bli så jävla roligt!!!



Fullspäckad dag

Vaknade vid 9 imorse med en fruktansvärd huvudvärk och började ringa. Kom ganska fort fram på telefon til veterinären. Lill Strumpan är dålig igen. Fick en tid 11.20. Kvart i 11 fick jag väcka lilla Molly. Hon var helt slut efter kursen igår. Upp till veterinären och där blev det undersökning och röntgen. Dom hittade något på hennes lunga, troligtvis en förträngning av nåt slag. Fick recept på antibiotika och kortison. Ska prova det i 14 dagar sen ska jag tillbaka och göra ny röntgen på henne. Hem och fortsatte vila. Vid 14.30 väckte jag Molly igen och gick ner på stan. Mötte upp bror som passade Molly medan jag hämtade ut recept till lilla kissen. Sen hem för mer vila innan match. Huvudvärken släppte lite. Lyckades få i två tabletter i Strumpan, med mycket fräsande och morrande, samt en Molly som ville vara med och hjälpa till - inte det ultimata precis.

Blev hämtat av bror, J och mamma och vi åkte ut på hockey. Timrå vs SSK (Södertälje). Efter mycket om och men så vann Timrå med 3-1. Otroligt dåligt spel dock... Måste förbättras annars blir det INGEN bra säsong...

Hem och diskade undan och gick ut med Molly som blev ÖVERLYCKLIG att jag kom hem. Bytte om och gjorde en kopp te. Sen var det dax- Gårdagens Grey´s Anatomy-avsnitt. Tårarna rann - det var hur bra som helst! Gjorde mig klar och skuttade i säng. Inte ett dugg trött, men kände av en värk som var på ingående. Klev upp, åt 3 riskakor och tog tabletter. Kollade sen på Criminal Minds som spelades in från idag. Otäckt och äckligt avsnitt. Värken är kvar och det känns inte alls bra. Ska jobba imorgon, eller inskola i 2.5 timme, men det känns inte alls bra. Hoppas det släpper snart!!!

Ska lägga mig nu och läsa lite. Klockan är ju ändå 01.30... Borde vara trött nu. Jobbigt med sömnlöshet...

RSS 2.0