My Moment av Lindahls Mejeri

Vill du få chansen att testa en ny produkt från Lindahls Mejeri - My Moment?Gå in på följande sida och anmäl ditt intresse!!!


Massa tårar och glädje

Fick för ett par dagar sedan höra en fantastisk sak. En hemlighet bara för mig. Det gjorde mig så otroligt glad och lycklig, men samtidigt så ledsen och sorgsen. Jag grät många tårar den kvällen och natten, men blandade känslor. Efter ett par dagar får jag ett besked som slår till hårt. Senare den kvällen kom allt över mig och jag kunde bara inte sluta gråta... Blev inte mycket sömn även denna natt, men nu känns det som om jag har gråtit ur mig allt så idag blir nog en bättre dag!

Stackars lilla patetiska lilla människa....

Det är lite intressant, när folk (kommentar "..." från inlägget Noll smärtlindring) inte har någon som helst förståelse för en kronisk sjukdom eller vet vad riktig smärta är. Att ens ge sig in och jämföra Ipren som smärtlindring är bara rent patetiskt, fast det förstår nog inte du, stackars lilla patetiska människa...

Jag är fullt medveten att morfin är beroendeframkallande, men det är den bästa smärtlindringen jag kan få i dagsläget, som ändå inte ger full effekt, och det är därför jag säger nej, när dom vill trycka i mig 70-80 mg EXTRA morfin när jag blir inlagd, då dom inte vet hur dom ska kunna smärtlindra mig.

Hade du, okunniga människa, läst vad jag skrivit och försökt ha nån slags förståelse för denna vidriga sjukdom, så hade du aldrig påstått nåt liknande. Läs om och försök förstå vad det innebär när läkare inte längre kan smärtlindra, när inte pcb (du får nog slå upp vad det betyder) längre hjälper, när min kropp inte bedövas av spinalbedövning (slå även upp detta, så du verkligen förstår) och än mindre av epiduralbedövning (slå upp detta också) - kom GÄRNA med förslag på vad 6 läkare inte lyckas med sista 6 månaderna, dvs HUR ska dom lyckas smärtlindra mig???


Tänk om du kunde vara lika tuff i verkligeheten som du tror att du är på nätet och iaf stå för vem du är med namn och diskutera detta som en vuxen människa! Blir bara mer patetiskt när du håller på så här... Om jag vet vem du är? Det kan du lita på!!! Hur? Den intressanta utvecklingen kallad: internet!!!

Besök av Gestapo

Ja vad ska man säga om det senaste dygnet? Får se om jag kan lyckas sammanfatta det på nåt sätt.

Igår, fredag, morse kom jag och läkaren Dr H överrens om att man skulle öka min morfin-grund-dos över helgen till 40 mg x2 istället för det jag annars har 30 mg x2 samt att jag skulle få en extra snabbverkande morfintablett vb då det inte finns nån anledning att testa med pcb nåt mer.

Jag väntade men inget hände, fick som vanligt bara 30 mg x2. På em blev jag sämre och ville testa en sista gång om det kanske kunde hjälpa med en pcb, vilket det inte gjorde. Fick en morfintablett istället. Em och kvällen gick och det var dags för kvällstabletterna. Kvälls-sköterskan kom och hade ingen morfin med sig utan den skulle nattsköterskan komma med vid 21-tiden. Jag tog de andra tabletterna och väntade. Fick mer och mer ont. Vid 22-tiden ringde jag efter henne och fick till svar att jag ska ju bara ha 30 mg inte 40 mg som jag sa och att enl listan skulle jag få dem kl 22.00! Försökte förklara att dom är 12-timmars verkande och jag fick dem ju kl 8 på morgonen, då ska jag ju ha dem kl 20, INTE kl 22.00. Hon skulle hämta dem och när hon kom tillbaka så sa jag att jag hade enormt ont och behövde den extra snabbverkande morfintabletten som jag blivit lovad av läkaren. Men icke! Hon sa att jag kunde få min sista Alvedon (som du egentligen inte ska ha förrän om 2 timmar!!!) och hon kunde värma på värmekuddarna!!! Idiot!!! Sömntabletten stod hon och höll i, men jag fick den inte. Sa till henne att hon kan lägga den på bordet så tar jag den när jag ska sova. "Jaha, när ska du sova då?" fick jag till svar. "När jag känner att smärtorna ger med sig så brukar jag ta tabletten, samt jag ville kolla lite på tv innan jag somnar". "Då kommer jag tillbaka när du tänker sova så får vi utvärdera hur du mår då". Sen gick Gestapo!

Smärtorna blev värre och värre och till slut ringde jag efter Gestapo igen. Hon kunde inte göra nåt, utan ringde till slit efter läkaren. Läkaren som kom upp, Dr Sh, Kunde för det första inte ens ta i hand, det var som en död fisk. Hon ryckte tillbaka sin hand så fort jag nuddade hennes. Sen korsade hon armarna över bröstet och såg ut som om hon var livrädd för mig. Jag förklarade åter igen vad som var bestämt och att det inte hjälper med pcb. Men den kvinnan var inställd på pcb!!! 4 gånger försökte hon övertyga mig och jag blev argare och argare. Tårarna sprutade för mig och jag höjde rösten mer och mer. Till slut sa hon att jag kunde få en morfintablett. Sen skyndade hon sig ut från rummet, utan att ens säga hejdå.

Gestapo kom in, när jag satt och borstade tänderna. Jag sa till henne att hon kunde lägga morfintablett och sömntablett på bordet men ICKE!!! "Jag kan vänta, jag har varit runt till alla patienter så jag har inget att göra". Sen stod hon 2 dm ifrån mig medan jag gjorde mig klar för natten.

Jag kröp upp i sängen och sträckte ut handen för att få dom jävla tabletterna. Men då gav hon mig ett glas vatten istället! Jag ställde demonstrativt glaset på bordet och fick till slut tabletterna i handen. Drog sen upp täcket och ordnade till värmedynorna under täcket, och lyckades "gömma" sömntabletten under täcket. Tog morfinet och svalde ner. Då var Gestapo nöjd och gick iväg. Låg och läste ett tag innan jag tog sömntabletten. Somnade ändå inte förrän vid 4-tiden.

Kl 7.40 blev jag väckt av morgon-sköterskan. Hon ville att jag skulle ta tabletterna. Sa att hon kunde ställa dem
på bordet så tar jag dem när jag vaknar lite senare, men ICKE!!! Orkade inte tjafsa så jag tog dom jävla tabletterna och sen kunde jag inte somna om...

Har sovit hela dagen och är fortfarande helt slutkörd. Det värsta är att jag tror Gestapo jobbar natt hela helgen... Gör hon samma sak ikväll så kommer hon få ångra sig och jag kommer bli förbannad!

Det är väl inte meningen att man ska behöva ligga och bli förnedrad när man behöver hjälp med smärtorna??? Tror dom att man åker in för att det är roligt?? Idioter...


Noll smärtlindring.

Det enda som alltid hjälpt mig är när dom lägger en ryggbedövning (Eda). Men som det är nu så är det narkosen som vägrar lägga Eda pga jag fick en inflammation i ryggmärgen för 2 år sedan. Sen tror inte läkarna här att det skulle hjälpa ändå, eftersom jag fick en spinalbedövning för 2 veckor sedan vid insättning av spiral och den tog inte så dom fick söva ner mig akut. Den är starkare än vad Eda är, därav varför dom inte tror den hjälper...

Allt som hjälpt tidigare fungerar inte. Dom har verkligen INGENTING att erbjuda för att jag ska få nån slags smärtlindring... Känns lite tufft och jobbigt just nu... Jag vet inte HUR jag ska ta mig igenom det här? Jag har absolut INGEN ork eller kraft kvar. Ligger så mycket minus som man kan göra.

Nu tänker dom behålla mig över helgen så jag får vila och ta det lugnt och slippa all press och stress som man har hemma. Men det är så svårt när jag har så här ont. Behöver vara helt smärtfri er par dagar så jag får chans att hitta igen kraften och orken igen. Just nu orkar jag inte med det här alls...


Inlagd som en saltgurka, igen...

För två veckor sedan åkte jag in på en akuttid och var inlagd på avdelningen 40 min senare. Det hela slutade med att spiralen skulle bytas ut och jag hamnade på IVA i 12 timmar där dom tryckte i mig morfin intravenöst var 20:de min fram tills jag kom upp på avd igen. Då hade min värsta mardröm till läkare gått på och börjat jobba vilket ledde till att han sa följande när han kom in till mig på ronden:
"Ja det är ju ingen idé att jag ens lägger en pcb då du ändå inte tycker att dom jag sätter hjälper, så det är inte så mycket annat jag kan göra för dig".
Sen lämnade han rummet, lika trevlig som alltid!
Jag stod ut fram till em/kvällen. Fick då en morfintablett som inte gav nån verkan och jag bad om en pcb. Men inte kom X upp, utan han skickade upp bakjouren istället! Hon gjorde ett fenomenalt jobb och smärtorna gav med sig. När jag vaknade på morgonen så var allt som vanligt igen - smärtor like hell! Då kommer nästa vansinniga läkare och skickar helt sonika hem mg! Spenderade resten av söndagen i soffan hemma hos föräldrarna. Hela måndag låg jag och grät hemma i soffan, medan underbara Linda kom upp 4 gånger under dagen och gick ut med Molly.

Sen har det varit upp och ner men jag har stått ut så mycket jag kunnat. i onsdags hade vi endo-träff och jag blev sämre och sämre. Det slutade med att jag utslagen i soffan och tog mig inte upp. Tjejerna övertalade mig att åka in och jag fick sällskap av min lilla honey bunny och underbara S. Efter 2.5 timme på akuten och en pcb så blev jag inlagd, igen. Fick ytterligare en pcb vid 2-tiden i natt innan jag lyckades slumra till vid 3-tiden. Fram tills nu har jag fått ytterligare 3 pcb och 30 mg EXTRA morfin utöver mina vanliga dos på 30 mg x2 och ändå är jag inte ens i närheten av att vara smärtfri. Pcb hjälper i max 15 min innan smärtorna börjar om igen.

Efter samtal med min läkare så tyckte hon inte att det är nån idé att lägga fler pcb utan jag ska använda värmedynor istället och ta en sömntablett så jag får sova och återhämta mig!!! När inte morfin hjälper, hur ska då en jävla värmedyna hjälpa??? Jag har sömntabletter själv och jag sover av dem men jag är ju inte utsövd av dem! Jag behöver få återhämta mig, få tillbaka ork och kraft så jag fixar att fortsätta kämpa och tackla smärtorna ett tag framöver...

Jag känner mig så fruktansvärt ensam, utlämnad och hjälplös just nu.

Har inte så mycket ork att skriva, smärtorna är extrema av nya medicinen, vilket jag visste om, men jag visste inte att dom skulle vara så här extrema! Kommer skriva när jag orkar, får se när nästa gång blir. Kanske nästa inläggning eller en annan dag!


RSS 2.0