Avgiftad och "inbillad smärta"

Ja vad ska man säga? Förra tisdagen åkte jag in igen, med ambulans, för mina smärtor. Hann vara hemma i 3 dagar sen sista inläggningen.
 
Det som hände under förra veckan finns inom mig som i ett töcken. Det kommer upp ibland och jag vet inte om jag drömt det, eller om jag varit med om det.
 
Lite kortfattat (det jag vet) om vad som hände.
På onsdagmorgon på ronden, så beslutade läkaren att all smärtlindring skulle avslutas direkt! Bort med allt utom alvedon. Det är hjärnan som spelar min kropp ett spratt och inbillar den att jag har sån här smärta.
 
Jag har ätit morfin i snart 5 års tid. Jag vet att jag har utvecklat ett beroende, men ändå så hjälper det inte mot smärtorna. Smärtorna är ändå extrema och blir bara värre hela tiden. När allt kapades direkt så bröt jag ihop. Det förstår jag nu efteråt. Just då kopplade jag inte ihop vad som hände. Jag genomgick en snabb avgiftning från morfinet och var helt knäckt och slagen under isen.
 
På fredagen fick jag mööjlighet att göra min titthåls-operation för att se hur det ser ut med endometriosen. Jag passade på och är glad  nu att jag gjorde det. Operationen visade inte på någon synlig eller aktiv endo. Behandlingen med Visanne har iaf hjälpt och tryckt ner endon till ett vilande läge.
 
Jag förstår nu att läkarna bara vill mig väl. Jag förstår nu att smärtor går att inbilla sig, till viss del. Jag har fortfarande smärtor, men inte alls i samma omfattning som jag hade förra veckan. Jag förstår att hjärnan ställer in sig på att ha ont och det blir till slut en ond spiral. Jag är glad att jag slipper äta morfin, självklart. Men jag har ännu inte kommit så långt att veta om jag har smärtor eller inte. Det kommer att ta tid. Jag får hjälp av min KBT-psykolog, men att vänja av kroppen och få den att förstå att jag (tydligen) inte alls har smärta... Ja vi får se vad som händer. Nu känner jag iaf skillnad på olika smärtor. Endo-smärtorna känner jag verkligen igen. Dom har jag ju ändå levt med i 20 år. Operations-smärtorna är en bisak. Visst, det ömmar, men annars märker jag inte av dem alls. Sen är det en tredje smärta som jag inte vet var den kommer ifrån än. Antar att det är hjärnans egen smärta som jag känner av...
 
Jag har otrolig tur som har underbar familj och vänner omkring mig just nu! Som förstår och finns där för mig, som förstår vad jag går igenom och vad jag har framför mig...
 
Jag skulle ljuga om det inte känns tufft och kämpigt just nu. Men det är väl bara att gilla läget lite. Jag tar dagen som den kommer och tar mig sakta framåt iaf.

Var går gränsen för vad man ska orka med???

Nu börjar jag närma mig gränsen för vad jag orkar med.
 
I torsdags var jag till AF för att planera min framtid. Vi hade ett trevlig och bra samtal. Jag berättade att jag mådde bra, mentalt, och var redo för första gången på länge att iaf prova på att börja jobba. Sen hur det kommer att gå, det får vi helt enkelt se. Problemet är ju som vanligt smärtorna, som spökar hej vilt här hemma, men även denna förlamande trötthet! Jag sover hur mycket som helst och jämt känns det som. Gör jag nåt på dagen, så kan jag inte hålla ögonen öppna när jag kommer hem. I torsdags gick jag till farmor, lämnade av Molly, gick till AF, satt på möte i 30 min, tillbaka till farmor för en kaffe och fika, lämnade sylt till mamma på jobbet och gick hem. Sen sov jag i 3 timmar. Har sen inga problem alls att sova på natten. Minnet ska vi inte prata om. Det är ju helt borta, om jag inte skriver upp saker och ting ska ska göras.
 
På fredag vid 16-tiden ringer min handläggare X från AF och berättar att hon varit i kontakt med min handläggare på FK, T. Då blev jag nervös... X sa att det var första gången på 1.5 år som hon sett att jag var mentalt med och redo för att börja arbetsträna, men både AF och FK tror inte att det kommer att gå mer än 2-3 veckor innan jag kraschar, med tanke på hur jag mår i kroppen. Vilket jag helt håller med om. Det bästa för mig, enligt dem båda, är att jag blir sjukskriven av gyn, då jag kan börja i ett rehab-program som finns på FK där man kan arbetsträna och det inte gör nåt om man har sjukdagar eller inte. Jag blev så glad att höra det från dessa två instanser, som annars brukar vara emot just detta. Igår hade jag telefontid med min läkare och berättade vad AF och FK sagt och hur jag mår. Får då ett: "NEJ, jag tänker inte sjukskriva dig" till svar. Hon vill istället att vi ska ha ett möte, gyn/FK/AF/jag, för att diskutera detta!!! Jag ska nu försöka få tag på FK (vilket inte är det lättaste) och be T samordna ett möte, INNAN nästa fredag för sen är min läkare borta till mitten av december!!!
 
När ska det sluta vara uppförsbacke för mig? Kan jag inte en enda gång få ha lite medvind och låta det gå min väg bara??? Hur mycket mer är det meningen att jag ska orka???

RSS 2.0