Det var ett tag sen...

... jag bloggade, men nu är det dax (eller hur Ejja). Det har hänt en del, men jag har inte orkar skrivit nåt. Nu ska vi se, vad har hänt?
Söndag: vaknade med en sprängande huvudvärk så jag tillbringade hel förmiddagen och fram till kl 13.30 i soffan. J ringde och kom hit. Vi tog en sväng i skogen med Molly. Jag la ett spår när vi kom dit, vi gick sen vår runda i 40 minuter och kom tillbaka till spåret jag lagt. Satte ner Molly vid spår-början och hon var taggad! Jag gav henne kommando och hon drog iväg direkt! Nosen ner och drog exakt i spåret. Hon tappade bort sig mitt i, där spårförsvåringen var, men hittade tillbaka efter ett par sekunder och fortsatte till spårslutet. Hon var så otroligt duktig!!! Vi gick hem och tog en kopp te och satt och pratade. Molly var helt slut och somnade. Var sen upp till kusin och sambo och fikade. Molly fick en leksakråtta (från IKEA) och hon bar på den hela vägen hem. Jag fick INTE ta den ifrån henne. Mamma kom på kvällen med kyckling som vi åt och det var hur gott som helst! Såg en film på kvällen, som jag lånat av M och M, Honungsbiets hemliga liv. Vilken otroligt bra film!!! Se den om ni inte sett den än!!! Sen var det bara att skutta i säng.Mamma tog med Molly och lämnade av henne hos bror på kvällen.
Måndag: Klev upp 6.45 - as-tidigt!!! Skulle vara på utbildning kl 8 på kommunal. Facklig utbildning för oss arbetsplatsombud. En utbildning jag har väntat på i 2 års tid. Väldigt mycket bra information som jag kommer att ha nytta av. Var sen bort till farmor där bror och Molly väntade. Fick lite lunch av henne och vi fikade tillsammans. Tycker synd om henne. Hon är så ensam... Gick hem med Molly och vi tog det lugnt resten av dagen och kvällen. Hon var fortfarande väldigt trött efter söndagens spårning.
Tisdag: Klev upp tidigt. Tog en promenad med Molly ner till lill-Ica. Handla lite och sen hem. Började baka frukostbröd - filmjölksbröd - och sen blev det choklad-Biscotti och en morots -och banankaka. Får besök av mormor, morfar och älskade moster. Vi fikar och har jättetrevligt. Fikat blev väldig uppskattat! På kvällen gjorde jag en sats till av Biscotti och även skorpor. Tog en lång kvällspromenad på kvällen, i blåsten! Molly hoppade och lekte och var helt tossig hela tiden. Jag frös som en gris. Blev bara promenad i 30 minuter men det räckte och blev över!
Onsdag: Idag har vi bara tagit det lugnt. Lekte på baksidan efter lunch med Molly. Kl 19 kom älskade mamma och följde med oss till kursen på Hundens Hus. Molly är helt slut! Det var knappt hon orkade gå hem därifrån. Nu pratar vi en promenad på 5 minuter. Vi har provat lite godisgömmor som man kan göra själv hemma med saker man har i hemmet. Molly fattade på en gång hur hon skulle göra för att få tag på godiset. Vi lekte blindbock, dogzilla och även lite trix. Jag har en otroligt trött liten hund nu. Hon reagerar inte på någonting. Nu blir det vila i 2 dagar innan vi ska börja klicka in apporteringsstegen. Fick beröm av de andra kursdeltagarna (inte hundarna, men från deras matte och husse) att Molly är så otroligt duktig, lydig och lättlärd! Känns hur bra som helst!!! Hon är så otroligt duktig och lättlärd och visar att hon tycker att det är roligt det vi gör. Molly kan nog gå långt!!!

Nöjd Ejja? *fniss*

Nu sitter jag och väntar på att True Blood ska börja, kl 22 på svt1. Har spelat in Greys Anatomy som hade säsongspremiär ikväll. Hur spännande som helst - med båda serierna!!! Nu ska jag göra iordning lite kvällsfika innan jag ska ha sällskap tillsammans med svt1 en timme framöver!

Myser med choklad

Har nyss kommit hem från att ha spenderat kvällen hos mamma. Bror och J var oxå där. Taco och hockey med marängswiss till efterrätt!!! Nu sitter jag invirad i min nya underbara pläd, med en kopp te och Lindt-choklad. Mys mys... Molly är utslagen i hörnet på soffan. Det går inte att få liv i henne - lilla söta bebis!!!


Full fart hela dagen

Från det jag klev upp imorse fram till nu har jag varit igång. Var ner en sväng på stan med bror. Han var hundvakt medan jag gick in på apoteket och hämtade ut ett recept till Lill Strumpa. Vi tog en sväng förbi mamma som stod och demade i hälsobutiken. Mötte kusin och sambo på stan och det slutade med kaffe hemma hos bror. Jag lämnade Molly till pojkarna och gick förbi kontoret med lite papper. Fikade hos bror och sen begav vi oss hemöver. Hemma började jag med höststädningen. Hela lägenheten är dammtorkad, varenda liten yta, dammsugat över allt, torkat golven. Torkad ur alla skåp och slängt saker i badrummet. Jag var helt slut när jag var klar. Undertiden tvättade jag också. Blev 9 maskiner när jag var klar. Har tvättat sängkläder, gardiner, 2 paket nya sängkläder, handdukar och lite kläder. Orkade inte fixa nån middag ikväll så det blev en Bite Line - hur gotta som helst!!! Duschade av Molly ikväll. Det var inte så länge sedan jag gjorde det sist, men när vi var i skogen i början av veckan så måste hon ha sprungit i nåt eller kanske rullat sig nåt för hon liktade hur illa som helst. Nu doftar hon som hon brukar igen. Lilla bebisen min! Tog mig själv en dusch och la därefter en ansiktsmask och gav mig själv lite pedikyr - tyckte jag var värd det!

Nu ligger det en liten bebis ihop rullad tätt intill mig och sover. Två andra har tagit plats i sägen och ligger och väntar på att jag ska släcka ner och sova. Det är väl lika bra att göra som majoriteten vill...

God natt!!!

Sök/spår-kurs

Ikväll var det dax. Mollys första riktiga kurs! Valp-kursen var också en kurs men det var lite annorlunda. Ikväll var det spår/sök som stod på agendan. Jag hade lite fjärilar i magen innan vi gick dit. Det är 6 unghundar i gruppen och jag vet ju hur glad och skuttig och hoppig och lekig Mollan blir när hon ser andra hundar. Lägg därtill en skog (där hon brukar få springa lös och leka) och aktivering så kanske ni förstår lite hur mina tankar gick. Väl på plats. Vi träffades utanför Hundens Hus. En JRT var redan där. Han drog och flämtade och gnällde och skulle fram och hälsa och ha sig. Molly kollade på mig. Jag sa till henne att sitta vid mig och det gjorde hon. Satt helt stilla (jag blev förvånad och imponerad). Dom andra hundarna dök upp en efter en och Molly började bli lite intresserad. Viftade på svansen och ville fram och hälsa. Jag sa till henne att stanna och hon satt kvar vid mig! Lena (instruktören) kom ut och vi gick iväg till skogen. Liten godis-träds-övning först och det gick hur bra som helst! In i skogen för att gå igenom hur man lägger spår. Dom andra hundarna var det full fart på. Skällande, gnällande, drag osv. Molly satt vid mina fötter hela tiden!!! Hon nosade runt omkring mig och kom sen tillbaka och satte sig, utan att jag behövde säga nåt! Så höll hon på under hela tiden vi var i skogen, 1.5 timme. Dom andra hundägarna frågade mig flera gånger hur jag hade gjort för att få henne så otroligt duktig, med tanke på att hon var yngst av dem alla!!! Jag är så otroligt stolt över min lilla hund!!! Älskade lilla bebisen min!!!

... och det slutade med shopping

Molly blev hämtad imorse av Jossan. Hon ville ha med sig lilla tjejen i skogen ett par timmar. Inga problem för mig. Passade mig väldigt bra, då jag hade möte på kontoret mellan 10-12 och sen tänkte göra ett par ärenden på stan. Skönt ibland att slippa stressa och bara kunna ta det i egen takt. Mötet drog ut på tiden och jag kom inte därifrån förrän kl 12.45. Gick bort till banken och löste in en avi samt bokade tid för lånelöfte-info. Bort sen till apoteket för att hämta ut tabletter som läkaren skickat i lördags (när jag var in ett par timmar och vände för smärtorna). Väntade (som vanligt) och när jag väl kom fram så visade det sig att det inte kommit något recept! Ringde och lämnade mitt nr till både gyn och smärtmottagningen. Smärtis ringde upp först. Smärtläkaren min är ledig denna vecka! Gyn ringde och var hur gulliga som helst. Dom skulle försöka få tag på läkaren (som var på op hela dagen) och återkomma till mig. Under tiden jag väntade tröstshoppade jag en hel del (en mörklila väska, en rosa velour mysdress samt en lila tröja). Blir så less på att vara beroende av tabletter hela tiden... Shoppade lite och sen ringde gyn. Läkaren har skickat receptet igen samt ring och dubbelkollat att det kommit in - underbar personal som sagt!!! Tillbaka till apoteket, hämtade ut tabletterna och gick sen upp till min bror i väntan på att Molly skulle komma tillbaka. Fick lite kaffe hos bror och vi pratade och bara tog det lugnt. Han med en axel ur led och jag med värk i magen.

Molly kom och var hur trött som helst!!! Trött men slut - så söt liten bebis!!! När jag skulle gå så behöll bror henne. Ska hämta henne imorgon vid lunchtid. Att det kan kännas så tomt här hemma är helt otroligt. Hur har jag klarat mig förrut?

Nu blir det slappa i soffan och småsova lite. Är helt slut i kroppen efter dagen. Även fastän jag inte gjort nåt så tar det så otroligt mycket på krafterna...


Världens snällaste!!!

Tack underbara älskade Ejja!!!

Vilken fin blogg jag har nu!!!


Nu är det snart jul!!!

Var ut med Molly på en runda. Måste passa på medan hon var vaken. Det blev tjocktröja, täckväst och fingervantar. Lite småkallt ute, men det betyder att hösten är på ingående! När hösten är på ingående då betyder det att det snart är jul. Jul innebär att det är dax att baka julgodis!!! Snart är det jul!!!

JUST LOVE IT!!!


Vilken underbar dag

For ut till mormor strax efter 10.30. Vi var ute i lingonskogen till 10.45. 11.50 var vi klara, både med plockandet och fikandet. Det var hur mysigt som helst. Precis vad jag behövde. Lugnt. Stilla. Skönt. Bara få gå runt i maklig takt i en tyst skog, medan solen sken. Molly skuttade och hoppade så gott hon kunde runt i riset och över kvistar och ner i blöt mossa. Hon är helt slut! Det går inte att få liv i henne. Hon har sovit sen vi kom hem. Lilla söta bebis min!!! Vi fick ihop ca 4-5 liter lingon, så det blir en del sylt - gott!!! Ska nog ut en sväng till nästa vecka. Måste bli bättre först. Har legat sen jag kom hem. Jäklar vad det tog på, men det var det helt klart värt!



Molly i lingonskogen.


Älskade mormor i lingonskogen.


Jag och Molly i lingonskogen.

Hemma

Nu sitter jag hemma i lägenheten igen. Skönt att vara tillbaka i sitt eget hem. Det känns helt okej idag. Ska åka ut till mormor och morfar om en stund. Jag och Molly ska följa med mormor ut i lingonskogen. Ska bli skönt att bara få lite luft och få vara ute. Blir nog inte så aktivt för mig, men sitta på en stubbe i skogen, fika lite och känna lugn. Det gör mycket för kropp och själ. Får se hur länge jag orkar. Men det är bättre än att sitta här hemma, instängd i en lägenhet helt ensam. Det värsta är att om skulle jag berätta det för fel personer, så får man höra:
"men är inte du sjukskriven? Om du inte orkar jobba så kan du väl inte gå i skogen osv..."
Folk förstår inte. Jag har en kronisk, konstant värk, så är det med att leva med denna sjukdom. Men är det då meningen att man ska ligga inne och bli fullständigt osocial? Jag passar på när jag har det relativt bra, dvs smärtorna är okej. Jag vet ju att jag kommer att få smällen i em/kväll. Det var likadant igår. Var ute med Molly och kastade boll osv (läs nedanstående inlägg) och sen på kvällen slogs jag ut i soffan. Att jobba är en helt annan sak. Då måste jag vara allert, hålla igång, förflyttningar, lyfta rullstol in och ut ur bil, handla mat, städa osv. Det skulle aldrig gå! Varför har folk så svårt att se den skillnaden???

Måste vara bättre tills på torsdag. Då ska Molly få gå på sin första aktiveringskurs! Det är spår/sök i skogen som gäller. Kommer att bli väldigt spännande!!!

En bra dag

Låg vaken i natt mellan 4-6 med värk. Läste och försökte att slappna av och tillslut släppte värken och jag kunde somna om. Underbar dag idag. Sol, varmt och bara underbart. Var ute med Molly 2 timmar och kastade boll och lekte. Eller hon lekte och jag bara njöt av att må bra. Mamma och jag fikade och sen satte jag igång en sats jordgubbsmarmelad. Precis när jag var klar så började larmet här hemma att pipa. Ringde pappa i Spanien och vi började försöka list ut varför det pep. Batteriet tydligen. Efter mycket om och men så fick jag åka iväg till gubbdagis 20 min innan de stängde. Passade även på att köpa ett nytt sele till bebis. Det sista jag köpte, för 2 veckor sedan har hon bitit sönder. Börjar bli dyrt med tillbehör åt lilla bebis nu. 3 selen på 1.5 månad... Hmm... Kom hem, kopplade ihop larmet igen och det fungerade.

Är fortfarande kvar ute hos föräldrarna. Åker hem imorgon.

Smärtan är just nu på väg tillbaka. Så går det då jag inte kan ta det lugnt när jag mår bra... Att jag aldrig lär mig!!! Får se hur det utvecklas. Ligger i soffan nu och tar det lugnt. Molly är helt utslagen här bredvid mig. Ska hålla mor sällskap nån timme till sen blir det sängen för mig. Ska plocka ordning allt nu, då jag åker hem med mamma imorgon bitti när hon åker till jobbet 7.30 - tidigt!!!

*pain pain please go away*

Hemma igen

Åkte in. Fick en ny pcb-behandling (lokalbedövning i livmodertappen), ändring på mina smärtlindrande tabletter (morfin) och sen fick jag åka hem igen. Det känns mycket bättre nu. Smärtan är fortfarande okej. Flyttar ut till föräldrarna över helgen. Skulle smärtan dyka på igen så ska jag bara åka upp igen till avdelningen och få en ny smärtlindring. Men det känns bättre nu. Hoppas det håller i sig bara.

Min kära mor har nu tagit ut lilla bebisen på en promenad så jag ska passa på att sova en timme, medan huset är tyst.

3 timmars sömn...

... hittills. Nu går det inte längre. Ambulans på väg. Jag åker tillbaka igen...

Några som är nöjda att mamma är hemma



Trängsel i sängen. En av få gånger alla tre älsklingar njuter tillsammans och det här är ett sånt tillfälle. Mys i sängen, alla är överrens och njuter av att mamma är hemma igen!

Tag plats!



Väntar på att mamma ska göra sig klar så vi kan sova nån gång! En lycklig liten tjej som är supernöjd över att mamma är hemma!!!

Ett sista försök

Fick nya smärttabletter av min smärtläkare. INTAGES MED STÖRSTA FÖRSIKTIGHET! Oxynorm. Tydligen starka saker. 1-2 tabletter får intagas, med minst 12 timmars mellanrum. STOR risk för beroende. Jag har tryckt i mig 2 nu, för en halvtimme sedan. Hjälper inte det, då blir det till att åka in. Det här går inte.

SNÄLLA, SLUTA, FÖRSVINN!!!! JAG ORKAR INTE MED SÅN HÄR SMÄRTA LÄNGRE!!!

Tveksam om det...

... kommer att gå. Har så ont så jag vet inte vad jag ska göra. Men jag vill inte lämna Molly. Hon har kastats runt mellan så många olika nu sista veckan och hon är så glad, lugn och nöjd att jag är hemma. Får sånt dåligt samvete att lämna henne igen om jag skulle behöva åka in. Men jag kan inte ligga här och ha det så här heller...

Vad ska jag göra???

Hos Molly

Nu är jag äntligen hemma. Älskade mormor och morfar kom och hämtade mig. Vi åkte hem till en otroligt vansinnigt lycklig oh glad lite Molly, fikade lite, mormor körde upp mig och käpte Wilmer-mat, ner på OKQ8 och hämtade ut ett paket,som underbara personalen hjälpte mig att bära ut till bilen där mormor väntade, trodde inte det skulle vara så tungt. Hem och Molly blev lika lycklig igen, om inte lyckligare att jag kom tillbaka igen. Är fullständigt slut i kroppen nu efter att ha gjort allt detta. Molly ligger tryckt upp mot mig och hon bara ligger och stirrar på mig, livrädd att jag ska lämna henne igen. Nu ska jag lägga mig och vila tills mamma kommer när hon slutar kl 17.

HAHAHA

Det här är ju inte sant! Nu kan jag bara skratta åt eländet. Imorse stängde dom av ryggbedövningen. För en timme sedan drog dom ut katetern som satt in i ryggmärgen. Om en timme ska kiss-katetern ut. Allt går enligt planerna och jag har inte en enda känning av endo-smärt!!! Allt hade varit hur bra som helst om det inte vore för att ryggen pajat helt *asg* Kan det inte bara sluta!!! Kände av ryggen vid 11, 2 timmar efter dom stängt av bedövningen. Tänkte inte med på det, då jag har legat i sängen sen förra onsdagen. Men när det bara blev värre och värre så blev jag lite fundersam. Nu håller jag på att bli vansinnig. Det värker och strålar ut i benet. Läkaren har nyss varit inne och pratat med mig och sjukgymnasten är ju stängd nu, inga naprapater som har jour, så vi provar Paraflex - en muskelavslappnande tablett. Hoppas det hjälper. Fick tre så det borde fungera. Är det inte det ena så är det det andra! Men magen är smärtfri i alla fall, hahahahah....

Nu närmar det sig

Nu är ryggbedövningen urkopplad. Jag har fortfarande slangarna inkopplade i ryggen, men apparent är bortkopplad, så jag kan röra mig fritt. Katetern sitter fortfarande kvar, då bedövningen tar ett par timmar att lämna kroppen.

Har haft ett par jobbiga kvällar, men nu hoppas jag att dessa är över. Nu är planen som följer:
- katetern ska ut ikväll
- jag ska kissa (lika spännande varje gång)
- imorgon får jag åka hem.
Jag kommer att stanna över natten som en säkerhet, om jag mot förmodan skulle åka på en smärttopp ikväll/natt.

En timme till sen är det lunch och därefter ska jag ta mig en promenad ner till kiosken, köpa mig nåt gott och sätta mig ute en stund tänkte. Jag inte varit ute sen förra onsdagen när jag åkte in. Ska bli skönt att få lite luft och se lite folk.

Snart får jag komma hem till lilla bebisen!!! Åh vad jag längtar efter henne. Mamma kom hit igår kväll med henne. Jag gick ner till garaget och träffade dem där. Molly blev så otroligt glad när hon fick syn på mig. Hon hoppade och skuttade och pussade och hur underbart god som helst - som vanligt. Vi pratade och det tog lite längre tid än jag planerat. Ser hur det kommer en kille i garaget som ska in genom dörrarna där vi står. Han drar sitt passerkort, trycker in en kod och dörrarna öppnas. Jag blir lite förvånad, men tänker inte mer på det. Sen kommer det en tjej som gör samma sak. Jag kollar på mamma och vi undrar om det är låst... Jag testar och visst är det så! Jag är utelåst i garaget. FIck ringa upp till avdelningen och be dem komma ner och släppa in mig. Blir tokigt ibland *fniss*

Nej nu ska jag läsa lite, innan lunchen dyker upp.


Tillbaka ner igen...

Efter att ha haft ett par timmar där det kändes som om allt höll på att vända, så åker jag på ett rejält bakslag! Fick en sån jävulsk smärt-topp och nu är det tillbaka på 0 igen... Jag blir så jävla less!!! Blir nog inte hemgång imorgon som jag hade tänkt.

Jag kan gå!!!

Nu för 2 timmar sedan har jag varit uppe och gått för första gången på 1 vecka! Jag har fått utan stöd, bara hållit i dropp-ställningen. Jag känner mitt ben igen! Det är inte helt tillbaka, men jag kan gå utan att falla ihop som ett kort hus i blåst. Det går åt rätt håll! Mormors böner hjälper! Så här bra har det aldrig gått nån gång att trappa ut på EDA´n. Jag är så glad!!! Hoppas det går lika bra imorgon när den ska kopplas bort och att dra katetern... Otroligt nervös över att det fortfarande ska göra lika ont att gå på toaletten.


Kanske imorgon

Nu är nedtrappningen av EDA´n på gång. Än så länge känns det bra. Igår gick vi ner från 6 ml/h till 4. Idag ska vi ner från 4 till 2 ml/h. Fungerar allt bra så kanske jag får komma hem på onsdag!!! *hoppas hoppas hoppas*

Vet inte om det är nya läsare här, men om ni är intresserad så finns min endo-historia att läsa här. Den finns på min gamla blogg som jag kanske ska gå tillbaka till. Har inte riktigt fått till i like-känslan här på blog.se än...

Imorgon gäller det!!!

Imorgon är dagen med blandade känslor. Imorgon ska man börja trappa ut ryggmärgsbedövningen. Det ska bli så skönt att började med det så jag får komma hem snart. Men samtidigt ska smärtlindringen bort och kommer smärtan att hållas i chack med hjälp av endast tabletter nu??? Som sagt, blandade känslor... Håll tummarna att det går bra. Nu vill jag åka hem!!! *hoppas hoppas hoppas*

Det går inte att förklara hur jobbigt det känns att ha ett ben som inte hänger med. Idag höll jag på att göra en ofrivillig bakåtvolt då jag skulle slänga upp det känsellösa benet i sängen. Jag tog i med båda händerna under knäet. Men balansen höll inte så jag välte bakåt! Som tur var så hade jag personal som högg tag i mig. Annars hade jag rasat i backen med ryggen/nacken före... Tycker det räcker som det är just nu! Har ni nån gång vaknat av att armen är helt bortdomnad och du försöker att flytta/röra på den men den lyder inte utan bara far om kring som en lelös bit? Precis så är det. Det jobbiga är att förlamningen sitter från höften ner till foten, men foten känner jag. Tänk då när jag ska gå! Sätter ner foten, men benet är inte där... Lite halvjobbigt måste jag säga. Tänkte bara förklara lite grann hur känslan är....

Men nu: HÅLL TUMMARNA ÄR NI SNÄLLA!!!


Inlagd på isolering

Jag åkte återigen in på onsdag eftermiddag på en akuttid på gyn. Läkarna tog då beslutet att behålla mig tills vidare. På natten blev det outhärdligt och jag skickades ner på IVA. Där satte dom in en ryggmärgsbedövning. Ligger nu med en sån. Kan gå med stöd, då vänster ben är fullständigt borta. Går med ett RA-bord och två följeslagare OM jag skulle falla ihop, vilket är inte helt omöjligt.

Jag har sovit väldigt mycket. Idag känns det som den bästa dagen, men det beror nog på att de höjde bedövningen i natt då jag hade jätte jobbigt. Det är FULLSTÄNDIGT besöksförbud på hela sjukhuset på grund av den här jävla grisförkylningen som är och snokar i krokarna... Skönt de första dagarna då jag har varit helt slut, men nu är det tråkigt. Mina älskade föräldrar har varit här varje dag med lite småsaker. Dock hade de fått ringa mig när de åker upp till rätt våning, jag larmar efter personal som går och möter upp vid dörrarna in på avdelningen. Personalen får ta emot mina saker sen får föräldrarna gå igen.... Jag fick lite "estra treatment" idag. Jag fick lämna isoleringen!!! Pappa mötte upp mig UTANFÖR dörrarna och vi åkte ner, med droppställning och RA-bord, ner till garaget. Där stod mamma med MOLLY!!! Åh vad jag har saknat min lilla bebis!!! Men jisses vad jobbigt det var att lämna henne. Hon la huvudet på sned och kollade med sina stora svarta ögon på mig när jag gick...  "varför går du ifrån mig igen...???" När jag kom tillbaka på mitt rum så grät jag en skvätt. Jag har såna underbara föräldrar, släktingar och vänner som ställer upp och visar att de finns här för mig. Det betyder så otroligt mycket ska ni veta!!!

Morfar fyller år idag. Var jobbigt att ringa dit och gratta när jag hörde hela släkte i bakgrunden... Det hade kommit fram att jag hade väl tåkigt och skulle behövt ett trådlöst internet så jag kunde ha datorn här. Min underbara kusin M sa att hon hade en som jag kunde låna!!! Så nu har jag internet och kan samtala med omvärden här från isoleringen!!!

Får eventuellt komma hem nåt under nästa vecka. Dom ska börja trappa ut smärtlindringen på måndag (ryggmärgsbedövn.) och fungerar det bra så drar dom katetern och jag får komma hem. Beräknar själv runt tis/ons.

Nu är det mat här igen snart. Den är väl si så där kan jag säga... Lunchen var oätlig, så jag håller tummarna för att middagen är bra, för jag är jättehungrig nu!!!

Skriver igen när jag måste få ut mig nåt!

Tack för era kommentarer!!! Betyder väldigt mycket ska ni veta. Kram till er alla!

Nytt besök idag

Ska tillbaka idag igen. Börjar ledsna på det här nu... Troligtvis lägger dom in mig sa dom... Vill inte, men har väl inget val...

Nås på mobilen om ni vill nåt...

Försök 1 - failure

Ja försök 1 att kissa gick inte alls. Det enda som blev var smärta. Gick och la mig i soffan igen och Molly blev överlycklig - som vanligt.

Försök 2 - 3 timmar senare, 8 timmar sen sista toabesöket (tappnign på gyn) - gick vägen!!! Jag klarade av det på egen hand!!! Hur skönt som helst, fast smärtan kom i samma veva. Nu ska jag passa på att skutta i säng och hoppas att det inte blir värre under natten. Imorgon kommer jag nog att sova ute hos föräldrarna. Borde gjort det ikväll men så blev det inte.

Sov gott!!!

In idag igen...

Blev en sväng in på gyn idag igen. En till pcb och nu är det ett smärtfritt liv jag lever igen! Dom ville lägga in mig, men jag ville åka hem så när jag lovat att komma in om det började om så gick dom med på att släppa hem mig. Fick en snabbkurs före i hur jag tappar mig själv då jag inte kan kissa... Lite jobbigt, men vad ska jag göra??? Håller på att tok-dricka nu och när jag är VÄLDIGT kissnödig ska jag ta mig en varmdusch och se om det hjälper. Äckligt att kissa i duschen men hellre det än att tappa mig själv, eller än värre åka in och bli inlagd. Håll tummarna för mig!!!

Så typiskt...

Har varit så himla trött och slut hela dan. Sovit i stort sett hela dagen. Men nu när jag ligger i min sköna säng och inte vill annat så är jag hur pigg som helst...

Så typiskt...

Jag är otroligt lyckligt lottad!!!

Jag är så otroligt lyckligt lottad som har så många släktingar och vänner omkring mig. Utan er, utan era ord och er stöttning skulle jag inte klara mig. Jag har sållat ut VÄLDIGT många personer som jag trodde var mina vänner, men när det kommer till kritan så visade dom sitt rätta jag.

Jag har en familj som bryr sig otroligt mycket. Jag har få, men dessa få är väldigt nära vänner. Jag är så otroligt lyckligt lottad som har er. Jag är väldigt tacksam för detta!!!

PCB

Fick en PCB-bedövning och nu är jag näst intill helt smärtfri - det är så skönt!!! Får se hur länge det håller i sig. Börjar det om igen så ska jag ringa och komma upp direkt igen. Nu vila - är helt slut!!!

Akuttid

Vaknade imorse och samma elände är kvar. Började ringa direkt kl 8 till gyn och 8.18 kom jag fram. Berättade hur det var och att jag ville ha en telefontid (dom gör ju ändå ingenting) med min läkare. Hon jag pratade med, I, sa att det är inte att tänka på, jag ska ha en tid hos dom omgående!!! Fick tid 10.20.

Så klart så har mamma ingen bil idag, men ringde mina älskade morföräldrar och dom ställer så klart upp!!!

Nu får vi se då vad läkarna gör den här gången...

Extra inlägg

Vaknade imorse. Klev upp och det kändes okej. Började göra mig klar och det fortsatte kännas okej. Började plocka ordning middag och frukost till jobbet. Då slår det till. Från ingenstans. Jag kollapsar på köksgolvet. Lyckas krypa till soffan. Får i mig tabletter och ringer sen till jouren. Säger som det är att det är kort om tid men att jag ha blivit jätte dålig. Hinner inte förklara innan jag får höra "du skulle faktiskt ha kunnat ringt kl 7 och inte så här sent! Är du förkyld eller nåt? Jag blev så förbannad!!! Vad jag sa till honom i telefon kan inte upprepas här, men han förstod att jag inte var förkyld i alla fall...

Underbara J kom hit och hämtade Molly. Vad skulle jag göra utan henne och alla andra i min närhet???

Pratade med smärtläkaren i fredags och han sa att tills jag får tag på gyn och pratat med dem så kan jag öka styrkan på morfinet från 10 mg x 3 till max 40 mg x 3... Det är mycket det vet jag men det hjälper inte med 10... 40 mg hjälper nu, det känns inte bra att ta så mycket, men det är det alternativet jag har eller akuten...

Det har varit så bra så himla länge nu ju!!! Vad är det som händer???

Stanna eller gå tillbaka???

Nu har jag skrivit i denna nya blogg i en vecka (igår, lördag) och nu undrar jag: ska jag byta tillbaka till min gamla blogg eller ska jag stanna kvar och fortsätta skriva här? Det är upp till er läsare! Gamla som nya besökare/läsare - vad tycker ni??? Jag skriver inget mer förrän jag fått veta vad ni tycker... Så kom igen - kommentera och säg var för jag ska stanna/gå tillbaka...

Trodde det skulle bli bra ju...

Var ut till föräldrarna tidigare ikväll. Tog bussen ut, blev bjuden på middag. Samtalade med min kära far ang huset. Vi åkte dit och kollade, dock bara utanför då ägaren var hemma. Räknade och funderade. Nu får vi se vad som händer. Ska räkna lite till på måndag, sen ringa och prata med mäklaren och kolla lite funderingar jag har sen får vi se vad som händer. Tog bussen hem och allt kändes bra. Meddelade att jag kommer att jobba, till A som jobbar nu, så hon vet vem som kommer och byter av henne imorgon. Kände att jag behövde ta mig en dusch och när jag är klar och ska klä på mig för att gå ner och hämta in lilla kissen och låta Molly gå ut sista svängen, ja då sätter det igång och värka igen! Nu vet jag inte hur jag ska göra imorgon... Ska jag chansa och kliva upp imorgon och hoppas det gått över? Eller ska jag ta det säkra före det osäkra och ringa jouren och sjukanmäla mig imorgon... F*N!!!


Kanske lite sömn - ja tack!!!

Slog igång en film som jag inte orkade se klart, Watchmen. Var inte så bra som jag trodde den skulle vara... Satt mest och väntade på att det skulle bli en handling... Har sett 1 timme och 37 minuter... Kommer nog inte att se klart den heller.

Nu ska jag försöka få mig lite sömn. Är helt slut i kroppen. Min älskade mor kom hit vid 18-tiden och gick en längre sväng med Molly. Jag har bara låtit henne gå runt huset idag. Har inte klarat mer än så. Lånade bilen och tog mig ner på macken undertiden. En vanligtvis 2 minuters promenad dit och sen hem var inte alls att tänka på. Hämtade ut ett paket och sen tillbaka hem. Det räckte för att jag skulle bli utslagen i smärta (som börjat gå tillbaka) resten av kvällen... Värst är det fortfarande när jag ska gå på toaletten. Helt jävla otroligt vad ont det gör. Det har det inte gjort förut. Vete tusan vad som hänt som gör att det börjat nu... Måste försöka igen att få tag på gyn på måndag...

Nu lite sömn tack!!!!


Vad är det här för liv att leva egentligen???

Skulle jobbat idag. Det kändes okej igår kväll, även fast jag var igång hela dagen (möte tvättstuga och husvisning). Vaknade i natt av världens regnoväder. Då kändes det också helt okej. När klockan ringde vid 8, då kändes det INTE okej. Smärtan var enorm. Gick på toaletten och när jag kissar (jag vet, väldigt privat information) så bränner det och skär rakt upp i magen, ut över äggstockarna och ner i höger ben. Blev hemma idag igen... Jag är så less på det här nu. Vad är det här för liv att leva egentligen??? Är det dax att fundera över en hysterektomi??? Klarar jag av den psykiskt? Det är nåt jag ska fundera på medan jag känner efter om jag kommer att kunna jobba på söndag eller inte...

VARNING FÖR STARKA BILDER!!!!

Det här måste göra VÄLDIGT ont...

Denna smärta

Klev upp 8.15. Gick ut med Molly och då slog det till. Smärtan. Molly gjorde det hon skulle sen tog vi oss in. Nu ligger jag. Jobbar inte på förmiddagen. Släpper det inom en timme eller så, då blir det jobb på eftermiddagen annars hemma och fortsätta vila... Så klart så öppnar inte gyn förrän kl 13 idag *morrar lite*

Fortsättning följer... Som vanligt... Jag önskar det fanns ett slut på denna endo-följetong...


Tack Linda!!!

Hurra!!!
Jag har fått en kommentar!!!
Du var försten att kommentera i min nya blogg!!!

Du är en av få som vågar kommentera!
Det kanske beror på att du själv skriver en blogg och vet hur roligt och uppskattande det är att få en kommentar, att få veta att folk läser och har en åsikt om det man skriver!

Tack gumman!!!


Träning och envishet!!!


Jag har get tmig tusan på att lyckas och jag känner nu att jag är på god väg. Ikväll visade det sig! Jag har tränat och tränat och belönat och berömt. Jag pratar självklart om Molly och träningen jag gör med henne.  Vi brukar träna på kommandon stanna, sitt, stanna kvar när jag går iväg, och stanna när det kommer någon annan. Var nyss ut sista svängen med henne. När vi kommit en bit upp för backen så ser jag att Lill Strumpan har följt med oss. Molly upptäcker henne och blir så där överlycklig som bara hon kan bli! Vi fortsätter gå. Molly gör sina behov och vi kommer ner på parkeringen. Strumpan har följt med oss och möter upp på parkeringen. Jag släpper Molly lös och säger åt henne att sitta och stanna kvar. Det är svårt i början men hon gör det! Fastän katten är inte ens 3 dm från henne!!! Dom fick dela på lite godis och sen sa jag till Molly att följa med sen gick jag mot porten. Molly kollar på Strumpan, kollar på mig, kollar på Strumpan igen och följer sen efter mig! Hela vägen till porten och in!!! Förut har hon tokrusat rakt på Strumpan eller Wilmer, knockat omkull dem och försökt få dem att leka med henne.

Jag är så stolt över min lilla bebis!!!!

Nej, jag litar inte på Molly än när det kommer andra hundar. Då skulle hon nog fullständigt ignorera mig och rusa fram för att leka/hälsa. Men vi tränar vidare. Målet är att hon ska sätta sig på kommando vid mig, fokusera på mig och låta objektet gå förbi. Det kommer nog en dag när det fungerar, men den dagen är inte här riktigt än :)

RSS 2.0