Healing, känslostormar och underbara vänner

För en vecka sedan var jag med om ett väldigt omtumlande och känslomässigt möte. Jag var hem till en fin vän, Brittis, och fick träffa hennes kusin, Hanne. Hanne har dom fantastiska förmågorna som en healer har, kanske inte alla, men hon håller på att lära sig ännu mer (om jag förstod norska rätt).

Alla människor har ett djur, som är med dom i livet. Detta djur vägleder dig genom livet och djurets personlighet avspeglas till människan. Hanne berättade för mig att jag har en kattunge, en skogskatt som följe-djur. Slår man upp skogskatt så kan man läsa följande om hur dom är:

"Skogskatter har en tjock fluffig päls i dubbla lager"
(jag har ju tjockt hår iaf) *ler*

"Kattrasen (Skogskatt/Maine Coon) räknas som mycket intelligent, lekfull och lugn, och skogkatter brukar trivas i mänskligt sällskap. Den norska skogkatten är livlig, vänskaplig och självständig. Helst vill den ha tillgång till en trädgård eller uteplats. Skogkatten har ett starkt psyke och har väldigt lätt för att anpassa sig till olika situationer och omgivningar. Skogskatten är en snäll, lugn och charmig katt. Den är ofta lekfull och lite clownlik. Skogskatten är en lättsam katt. Den är okomplicerad till sättet och sund i största allmänhet".


Ja vad säger ni som känner mig? Stämmer det in på mig???

Hanne ville prova känna lite på mina tassar (fötter). Hon masserade på en punkt på min vänster fot och då brände det till direkt i magen. Hon höll på ett tag och sa sedan bl.a. följande:
"Du har väldigt mycket frustration i dig. Du får inte ge upp. Mycket av dina smärtor sitter i frustrationen".
Jag blev helt ställd. Hon sa saker och satte ord på precis exakt hur jag mår! Ord som inte ens jag har kunnat få fram, berättar en 19-årig tjej för mig. Hon sa saker på norska, som inte jag fattade, och drog med sina händer över sin egen mage. Hon kände av att det var någonting där, hos mig. Hon fortsatte massera punkten på foten och det brände och stack hela magen. Den stickande känslan var som sockerdrickskänsla (när fot/hand har somnat) som blandas med tusen nålar som sticker lite överallt i magen.

Hon kände sen igenom min rygg och nacke och där satt tydligen väldigt mycket av min frustration. Hon försökte få bort lite grann av det.

Till sist var hon framme vid att känna av på min mage. Då var jag nervös, jäkligt nervös. Hanne satte sig bredvid mig i soffan och la händerna över magen. Hon ryckte tillbaka dom och började kallsvettas och blev iskall på händerna. Hon la tillbaka händerna strax ovanför huden på magen och då började det. Jag kände en sån hetta och samma stickande känsla som tidigare, men ännu kraftigare. Det molade och smärtade samtidigt som det kändes som ett baksug i hela magen, som om allt drogs mot händerna.

När Hanne var klar, så var hon helt slut och färdig. Det syndes så väl på henne. Blek och fullständigt slut på energi i hela kroppen. Jag åkte hem och var otroligt påverkad. Inte smärtpåverkad, utan trött och slut i hela kroppen. Det var så mycket känslor som kom och väldigt mycket energier som flödade åt alla håll. Det som var mest fascinerande var att jag var fullständigt smärtfri i drygt 9 timmar efteråt!!! Helt makalöst!! Hanne sa att jag kan få bra hjälp av healing och kan komma att få ordning på smärtorna med hjälp att healing. Jag fick ett telefonnummer av Brittan till en kvinna som håller på med bl.a healing. Ska ringa henne denna vecka, när jag vågar.

Brittan kom hem till mig dagen efter och berättade att Hanne hade blivit alldeles röd hela magen på kvällen och var rödstrimmig utmed låren, där mina smärtor brukar stråla ut i benen när smärtorna är som värst. Ja vad ska man säga? Det är krafter som man inte kan förstå fullt ut, som kan göra väldigt mycket för en människa. Fortsättning följer om healing...


Helgen har tillbringats i terapihundsutbildningen tecken. Lika roligt som alltid. Vi hade alla otroligt trötta hundar på söndag em.

På söndagkväll kom fina Caroline hit och vi hade film-mys-kväll. Det var Twilight som stod på schemat. Åh vad jag älskar dom filmerna!!! I slutet av filmen började jag känna av smärtorna. Tog min kvällsdos av tabletter och väntade in effekten. Vi satt och pratade efter filmen och smärtorna blev värre. Carro gick hem och jag satte gjorde mig klar för sängen, men satte mig i soffan och skulle skicka iväg två mail bara. Smärtorna ökade med snabb fart och tillslut var jag fast i soffan. Tog mig ingenstans alls! Tårarna rann och det var bara att gilla läget. Funderade på att ringa ambulans, men kom på att jag säkrat dörren med säkerhetskedjan och dom kommer ändå inte in genom min stål-säkerhetsdörr. Vid 4-tiden rullade jag ur soffan och ålade/kröp till sängen. Jag hade då trippeldoserat min kvällsdos med morfin och inget hjälpte. Vid 7.30 kände jag att nu ger jag snart upp. Har inte sovit en blund. Väntade bara på att klockan skulle bli 8, så jag kunde ringa gyn och få hjälp. Tor på f*n att inte lyckades slumra till då. Vaknde ur dvalan vid 10.30 och slängde mig på telefonen. Telefontiderna är slut, återkom imorgon. Kul liv.

Jag fick tag på min underbara fina vän Hanna vid 12-tiden. Hon kom över direkt och tog ut lilla bebisen på en morgonpromenad. Kom då på att hon inte varit ute sen kl 21 igår kväll. Oj vilken dålig människa jag kände mig som... Jag bjöd på frukost och sen åkte Hanna vidare på sina äventyr. Jag la mig i soffan och tog det bara lugnt. Lyckades ta mig ner på lilla affären på em, då jag hade helt tomt i kylskåpet. Måste ju äta middag säger alla. Pratade med fina Caroline som kom över och tog ut Molly på promenad. Nu sitter jag här och måste försöka ta mig ut själv med bebisen. Så länge jag sitter ner så är det okej, men bara att gå upp och laga middag, eller röra mig runt i lght så drar smärtorna igång igen. Men det är bara att ignorera smärtorna och ta sig ut. Sne blir det sängen och förhoppningsvis får jag lite mer sömn. Det känns rejält i huvud och kropp nu att jag har varit vaken sen söndag morgon kl 7.30. Nu är det måndagkväll 23.20... Det är snart 40 timmar i vaket tillstånd.

Jag är så glad att jag har så underbara vänner i min närhet. Det betyder så mycket ska ni veta. Jag hoppas ni förstår och vet hur mycket ni betyder för mig och hur tacksam jag är för er hjälp och er omtanke!!!!

Testpilot Dr. Oetkers Pizza Tradizionale

Jag har anmält mig till testpilot för Dr. Oetkers Pizza Tradizionale. Det är nya pizzor som ska testas fram och det är ju perfekt för mig! Jag gillar ju pizzor!!! Enkelt, perfekt och gott!

Vill du veta vad det handlar om? Eller vill du också vill bli testpilot och få chansen att bli den utvalde? Gå in och läs här.Vad händer om man ljuger?

Vi satt och pratade och kom in på dom där Jehovas Vittnen. Jag respekterar andras tro, men när det kommer till den där delen att tvinga på andra sin tro, att berätta hur dålig jag är om jag inte gör som dom gör eller säger, eller att jag kommer att hamna i helvetet om jag inte konverterar över till deras tro, då blir jag förbannad!

För ett tag sen fick jag ett brev av en sån. Hon skrev och berättade vilken dålig människa jag är och vad som kommer att hända mig om jag fortsätter på denna eländiga väg som jag går nu. MEN jag kunde få komma på deras möten, som är gratis, så ska dom leda in mig på den rätta vägen igen.

Jag känner en person. Kan inte påstå att jag står honom nära, men jag vet vem han är. Har nu fått veta att han tillhör Jehovas. Gjorde du allt i välmening, eller hade du en tanke bakom det hela? Jag undrar vad som händer honom nu, när han ljuger??? Hamnar han i helvetet då? Ska inte Jehovas-människor tala sanning???


Är jag intresserad av någon tro, om det nu är Svenska kyrkan, den muslimska tron, katolska kyrkan eller någonting annat, ja då fixar jag det på egen hand eller tar hjälp i frågan.

Tacka vet jag mina fina vän F, min underbara vän E med familj, min mormor och gammelmormor (vila i frid). Underbara människor med olika tro och INGEN av dem försöker pracka på mig eller någon annan deras tro. Är man intresserad och vill, då söker man upp det självmant.

Jag tror på någonting, och det är mitt val och jag älskar att fira jul!!!

Det händer inte så mycket

Jag går mest och väntar. Väntar på förhandling med facket vs jobbet. Väntar på svar ang min framtid. Samt väntar på  svar ang badrumsrenovering. Många svar och många händelser som jag väntar på. Innan jag får dessa svar, så händer det inte så mycket. Men det sägs ju att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

Drömmar som gick upp i rök...

Det är tufft att leva med Endometrios. Att ha kroniska smärtor och försöka ha ett liv är inte det lättaste. Jag har i alla tider velat bli barnmorska. Det har alltid varit min dröm. När jag var liten så fanns det "Mina vänner"-böcker som man skrev i. Jag hittade en gammal sådan för ett tag sedan. Där stod det:
När jag blir stor ska jag bli: barnmorska eller fodervärd till kanin.

Jag hade höga drömmar redan då.

Jag påbörjade min väg genom att gå vårdgymnasiet. Arbetade sedan i 10 år som undersköterska mestadels inom hemvården. Åh vad jag älskade mitt jobb!!! För 5 år sedan började jag få smärtor i rygg och lite buksmärtor, men jag kopplade inte ihop det till arbetet då. Fick jobba nätter istället och det fungerade hur bra som helst. Jag slapp stressen som var på dagen, men nackdelen var att jag fick inte träffa och rpata och hjälpa vårdtagarna som jag ville, så som det är på dagarna. Jag gjorde en chansning och sökte till sjuksköterska och jag kom in!!! Jag pluggade och gjorde allt för att klara utbildningen. Sen var det dags för termin 4 och 8 veckors praktik. 4 veckor in i praktiken så hade jag väldiga smärtor och knaprade Citodon för fullt. Halvtidsbedömningen gick överförväntan bra. Jag var på väg till att få MVG (om det hade funnits som bedömning)! På natten så fick jag åka in med ambulans för mina smärtor. Där började eländet för mig. Jag fick hoppa av ssk-utbildningen och fortsätta arbeta som personlig assistent . Det var ett arbete som jag verkligen gillade! Men smärtorna fortsatte och jag var hemma med mina smärtor mer och mer ofta. In och ut från sjukhuset for jag. Till slut hade jag ett eget rum på avdelningen. Jag tog beslutet att avsluta mitt arbete som assistent på grund av detta... Tunga lyft fungerar inte tillsammans med endometrios...

Vad skulle jag göra nu då? Vad skulle jag kunna arbeta med?

Fick en fantastisk handläggare på AF. Hon hörde talas om en sälj-tjänst som skulle passa mig bra. Jag sökte, kom på intervju och allt gick bra! Jag var ärlig från första stund och berättade precis hur det var att leva med denna sjukdom. Dom ställde frågor och fick ärliga svar på allt. Jag fick anställningen! Jag var lite tveksam innan jag skulle börja jobba. Är jag en säljare? Jag har aldrig sålt någonting i hela mitt liv. Men tusan vad jag älskade mitt jobb!!! Det var helt rätt för mig. Jag jobbade och trivdes och sålde och allt var bra. Sen slog smärtorna till. Jag var tillbaka på sjukhuset igen. Men jag kämpade mig tillbaka och började jobba 3 dagar efter jag kommit ut från sjukhuset. Så snabbt har jag aldrig varit tillbaka på ett jobb någon gång, men jag ville inte vara sjuk. Jag ville tillbaka till jobbet, som jag älskade. Jag kämpade på, smärtorna kom tillbaka igen och jag satt på jobbet och kämpade mig igenom dagarna med smärtor. Men en dag gick det inte längre och jag blev sjukskriven igen. Denna gång pga smärtorna samt biverkningar från nya tabletten. Skulle gå tillbaka och jobba de sista 3 dagarna innan jul hade jag tänkt, men då kom samtalet: Jag blev uppsagd, just på grund av min sjukdom.

Mina drömmar försvann. Dom gick upp i rök i samma veva som mina smärtor slog till... Allt jag velat göra är borta. Mina nya drömmar har försvunnit.

Att alltid leva med ständiga smärtor är fruktansvärt! Det tär något jävulskt på kroppen, psyket, humöret, ja hela mig. Folk förstår inte hur det är. Vissa dagar orkar jag inte ens med att prata med någon människa. Vissa dagar tar jag på mig jag-mår-bara-bra-masken och ler och visar upp den där personen folk vill se. Jag är inte ute efter att folk ska tycka synd om mig. Jag försöker göra det bästa av livet, varje dag. Har jag en bra dag, ja då lever jag och njuter. Har jag en dålig dag, då gör jag det jag orkar. Jag förstår inte varför folk i min närhet inte kan förstår hur jävla tufft och jobbigt det är att leva med Endometrios...


Smink eller inte?

Läste en artikel idag i Aftonbladet. En kändis, Kate Perry, blir fotad av sin make, Russel Brand, när hon är nyvaken. Han lägger ut bilden på sin Twitter-sida och Kate blir vansinnig och bilden tas bort. Anledningen till detta är att hon inte vill visa upp sig osminkad. Men varför inte? Det är naturligt att vara utan smink. I stort sett alla vaknar upp osminkad, i alla fall jag gör det. Jag är väl inte så där supervakcer när jag vaknar. Man har dålig andedräkt, får knappt upp ögolocken, håret är ofixat och man luktar oparfymerat. Det kallas för naturligt! Enligt mig iaf. Ta mig för den jag är, annars kan du gå! Tydligen tar Russel Brand sin fru, Kate Perry, för den hon är - osminkad eller inte. Hon är väl inte född med en eyeliner...? Varför ska det vara fel att visa upp den osminkade sanningen bara för att du är kändis???

Jag vaknar upp osminkad och naturlig! Hur vaknar du upp???

Kate Perry, osminkad och naturlig:


Kate Perry, sminkad:


Artikeln kan du läsa här.

Det här kommer bli bra!

Efter samtal tillsammans med vänner dessa dagar så vet jag precis hur och vad jag vill göra! Samtal idag, samtal imorgon och ett mail skickat nyligen, så ska jag nog få ordning på det här. Lite klarhet hoppas jag få inom januaris slut!! Spännande värre!!! Tänk om det går vägen!!! Vad lycklig jag skulle bli då!!! Nu är det bara att vänta och se... Väntan är jobbigast.

Stänga ner bloggen???

Det är nåt jag inte förstår. Jag har sagt det förrut, jag måste nog säga det igen. Jag har alltid trott att det här min blogg, med mina tankar och funderingar. Det jag skriver här är inte riktat mot någon särskild person, utan jag använder mig av denna blogg för att få ut tankar och funderingar och känslor och därmed få lite perspektiv på situationen och på  händelser.

Jag kan visst inte skriva detta tydligt nog. Har jag problem med någon specifik person, då tar jag det personligen med denne!

Jag har haft fundering på att stänga ner bloggen, men jag behöver den för att få bort mina tankar och funderingar som sagt. Jag har haft fundering på att lösenordsskydda bloggen, för att bara vissa speciella människor ska kunna följa mig och min endometrios-resa. Problemet som nu uppstår är att stänger jag ner eller lösenordsskyddar bloggen, ja då vinner dessa personer känns det som. Lösenordsskyddar jag, då kommer inte någon utomstående att kunna läsa om min resa och kamp mot endometriosen och då kanske jag inte kan hjälpa eller stötta dom som behöver det. Jag vet själv hur det är att hitta någon som mår precis likadant som jag gör. Det är ett otroligt stöd, bara att få läsa någon annans tankar och känslor. Det är såna gånger man känner vad skönt, jag är inte ensam i den här kampen!

Så hur ska jag göra? Stänga ner? Lösenordsskydda? Låta den vara öppen för alla? Vad tycker ni som läser??? Det är ni som borde få bestämma egentligen... Jag gör så, jag överlåter detta beslut till er!

Skriv i kommentatorsfältet vad ni tycker!
1. Stäng ner (allt försvinner).
2. Lösenordsskydda (endast utvalda med lösenord kommer åt inläggen, tidigare och nya).
3. Låta den vara öppen för läsning för alla.

Mitt 2010 från A till Ö

A som i Avslut
Jag tog det tuffa och trista beslutet att avsluta mitt arbete som personlig assistent. Avslutet innebar att jag skulle, tillsammans med arbetsförmedlingen (AF), hitta ett nytt jobb. Min handläggare på AF, J, skrev in mig som arbetsökande med funktionshinder, då jag inte kan ta vilket jobb som helst. Efter att ha varit på en intervju fick jag jobbet och trivdes som fisken i vattnet! Men det blev ett avslut där med, med fortsättning som följer. Tyvärr...

B som i Bil
Jag tog mig i kragen och skaffade mig en liten söt bil! Lilla Vipern! Hittade lilla pärlan på blocket, ringde, köpte och betalade på 2 dagar. En av anledningarna till att jag köpte bil var att jag jobbade vid tillfället i Timrå och kunde inte förlita mig på att bussarna skulle ta mig till jobbet i tid. Sen har jag ju varit utan bil länge och inte tagit tag i saken, men nu har jag mig en söt liten bil som startar i alla väder och går hur bra som helst!!!

C som i Chans
Jag gjorde en chansning och avslutade ett arbete som jag älskade och gjorde helt om och satsade allt på ett kort. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och nu är framtiden väldigt oviss kan man säga. Vi får se vad som händer helt enkelt nu under 2011. Fortsättning följer...

D som i Dagis
Min lilla bebis började på dagis. Det var väldigt jobbigt för mig, det skar i mamma-hjärtat. I början så var det tvärnit, gnäll och pip och sorgsna ögon från Molly när vi skulle till dagis, men på slutet så drog hon allt hon kunde för att komma till dagis. Tyvärr har jag inte råd att ha kvar henne där när jag blev av med jobbet. Hon hade verkligen behövt vara kvar där, men förhoppningsvis finns det möjlighet till att få en plats där när jag får nytt jobb igen.

E som i Endometrios
Denna jävla sjukdom. Den påverkar inte bara mig, utan även människor i min närhet. Dom jag älskar över allt annat och bryr mig. Till på köpet, så får man höra att jag är elak, irriterad, inte går att prata med, inte går att vara med. Men är det så jävla konstigt det? Försök att leva en vecka, eller ens en dag, men dessa smärtor. Att ständigt gå omkring med såna här smärtor påverkar humöret och det går inte alltid att leva med vara-glad-masken på. Det går till en gräns och när man når den gränsen så brister det. Det tär på humöret och känslorna fullständigt. Jag skulle göra vad som helst för att slippa denna förbannelse, men vad ska jag göra? Gräva ner mig och tycka synd om mig själv? Så funkar inte livet. Det är bara att göra det bästa av situationen och njuta av livet de dagar jag har en bra dag.

F som i Feghet
Det vsiade sig att en av de som ska stå mig närmast, inte gör det i slutänden. Du är en otroligt feg liten människa. Feg och fullständigt omogen. Du kan aldrig stå för dina handlingar, utan förväntar dig alltid att alla ska lyssna på dig, förändra sig efter dig och göra som du vill. Blir det en konflikt så vänder du ryggen till och inväntar att motparten ska be om ursäkt. Men denna gång slog det fel ut på dig. Nu är du för stolt och feg för att säga att du hade fel och istället sa du rakt ut att du inte ser mig som en syster längre utan klarar dig utan mig och har gjort så sen länge tillbaka, istället för att erkänna ditt misstag och be om ursäkt. Du är en feg liten skit och jag har lessnat på att alla alltid ska följa din vissla. Nu sa jag ifrån och jag klarar mig hellre utan dig i livet än att ha nån som fortsätter behandla mig så illa som du gör.

G som i Grundlurad
Jag fick verkligen en käftsmäll av dig. Du talade så fint om mig, inför folk och till mig direkt. Men sen när det gällde, då smällde det rejält. Inte fysiskt, men det kändes bra nog ändå.

H som i Hablo Espanol
Jag är så lyckligt lottad som har så underbara föräldrar som låter mig vara i deras lägenhet i Spanien. Jag åkte dit i september med Sarah och det var precis det jag behövde. Bara få koppla av och njuta av sol och värme och lugn.I som i Ingenting

Ingeting, eller tom. Det har funnits väldigt mycket tomhet hos mig under det senaste året. En tomhet som beror på väldigt mycket och som jag hoppas kan fyllas under detta år som ligger framför mig.

J som i Johanna

Jag har en syster. Denna älskade lillasyster är det bästa jag har! Hon ställer upp för mig och bryr sig om mig. När jag varit inlagd så får jag små tanke-sms från henne där hon verkligen visar vilken kärlek vi har! Åh vad jag älskar denna lilla söta syster jag har!!!

K som i Kärlek
Jag har lagt kärleken till en annan människa på is. Jag orkar inte bli sårad längre. Jag har inte tid eller ork till det längre. Kärleken jag har till dig kommer dock alltid att finnas och den kärleken gör så ont att leva med så det går inte att beskriva. Jag sörjer dig varje dag och mina tankar går till dig oftare än vad du kan tänka. Min kärlek till dig kommer aldrig att försvinna, liksom jag kommer aldrig att försvinna från dig. Jag finns här för dig, säg bara till!!!

L som i Lyrica
Jag påbörjade min Lyrica-behandling och jag har aldrig mått så bra som jag gjort de 2 första veckorna! Jag var fullständigt  totalt smärtfri!!! Men sen hände det en massa saker och smärtorna tog ny fart. Men jag mår mycket bättre nu med smärtorna än vad jag gjorde tidigare, innan Lyrican kom in i mitt liv. Bara allt bli lugnt i mitt liv igen, så kommer nog mina smärtor att lägga sig igen. Det är jag helt övertygad om.

M som i Magnetröntgen
Jag har väntat på denna magnetröntgen sen november 2009. Påminde min läkare om det i juli och hon bokade in mig på en tid. I oktober var det äntligen dags. Jag gjorde undersökningen och sen var det bara till att vänta. När jag låg på sjukhuset fick jag svaret: det visade ingen endometrios någonstans! I början trodde jag det var ett dåligt besked, men när jag fått det förklarat för mig, så var det visst bra. Det skulle inte hjälpa mig att göra en radikal operation, då det inte finns någonting att ta bort. Då vet jag det, och det är ju bra!

N som i Nära
Jag fick möjligheten att lära känna en väldigt fin människa. Vi kom varandra väldigt nära och nu flyttar du upp hit till mig. Jag är så glad att du kommer hit. Jag behöver dig verkligen här. Att få chansen att på 4 dagar komma någon så nära och verkligen klicka direkt är få förunnat. Jag är lyckligt lottad som har en sån fin vän i dig Agneta!

O som i Otrevlig
Jag trodde vi var vänner. Sen är du på väg att förstöra allt och jag säger som det är och vad jag tyckte/kände om det. Det var visst inte populärt att höra sanningen. Otrevliga känslor och allt ledde till uppsägning av kontakt med dig. Jag har inte tid eller ork med såna människor helt enkelt. När man inte får nåt som helst utbyte i en relation, så finns det ingen som helst anledning att fortsätta försöka. Tack och adjö.

P som i Plastmoster
Jag blev detta år plastmoster igen! En liten Aston kom till världen och jag blev lyckligare än någonsin! När jag inte får egna biologiska småttingar, så finns det ingen bättre känsla än att veta att jag har två små bonusbarn att vara moster till!!!

Q som i Qonstiga Qänslor
Du är en människa som ofta gör mig glad, men väldigt ofta orkar jag inte inte med dig. Ibland är du helt underbar. Men allt för ofta är du en energivampyr för mig. Jag vet inte hur jag ska göra, för de gånger du är omtänksam och bryr dig så är det precis när jag behöver det, men i samma veva kommer de där konstiga kommentarerna och jag-jag-jag-jag som gör att jag inte orkar med dig. Det är Qonstiga Qänslor runt omkring dig.

R som i Rät maska
Jag har stickat till tusen under detta år. Det är mitt sätt att koppla av och må bra. Inför jul blev det lite stressigt då jag skulle hinna göra 4 par strumpor till släkten. Sista maskan stickade jag den 23/12 kl 21.40! Jag hann klart i tid! Fast jag hade ju flera minuter tillgodo innan julafton... Tack vare min otroliga stickkunspak så har jag nu flertalet beställnignar på raggsockar, poncho och hundtröjor. Jag kommer att var hur lugn som helst och må otroligt bra under det här året verkar det som.

S som i Sjukhus-vistelser
Har inte tillbringat så där överdrivet många dagar på sjukhus det här året faktiskt. Året började i och för sig inte så bra, då jag åkte in den 4 januari och blev inlagd med jobbiga dagar som följd. Finns att läsa här. Efter den inläggningen så var det lugnt. Från maj till augusti så var det åka in, få hjälp och åka hem samma dag, ett par gånger bara och det är helt okej för min del. September blev det 4 dagars inläggning, efter kräftskivan hos Sarah och Fredrik. Sen var det lugnt fram till början av november, då jag åkte in och fick en kaotisk 10-dagars sjukhusvistelse. Finns att läsa här. Men sen har det varit lugnt. Det lugnaste året på 5-års tid!!!! Tänk om det kanske håller på att vända nu? Får se hur 2011 blir...

T som i Tomhet

Det är en sån otrolig tomhet efter dig min älskade underbara vän. Jag fick såna otroligt tråkiga och dystra nyheter från din syster. Det gör så ont i mig att veta hur du har det och jag kan ingenting göra för dig. Önskar jag kunde göra nåt. Önskar jag visste om det fanns nåt jag kunde göra... Jag kan inte kontakta dig när jag vill. Jag har inte hört nåt från dig på över 2 år nu. Det gör så ont i mitt hjärta. Du finns alltid i mina tankar, min älskade, fina, underbara vän!

U som i Upptagen

Eller självupptagen om du hellre vill det. Du är den mest självupptagna människa jag någonsin träffat och känt. Du är inte bara självupptagen utan jä*ligt arrogant och självisk. Försvinn ur mitt liv och kom aldrig mer igen. Eller kom tillbaka när du känner dig redo att be om ursäkt.

V som i Vänskap
Jag har en återvunnen vänskap med dig finaste Hanna! Jag är så otroligt glad att vi har funnit varandra igen. Det känns verkligen inte som om det har gått 10 år sen vi gled isär. Det är en otroligt fin vän jag har i dig. Jag är så glad att jag har dig i min närhet!!!

X som i Xtra
Det har varit väldigt många xtra tankar hos mig i år. Speciellt runt november månad. Det är din födelsedag. I år gjorde jag ett födelsedagskort till dig och satt länge och velade om jag skulle våga skicka det eller inte. Jag fick dock ett väldigt fint sms av dig på nyårsafton som värmde mitt hjärta, samtidigt som det framkallade tårar.

Y som i Yrväder
Det har verkligen varit en konstig vinter. När snön kom, så gjorde den det med lagoma mängder och alla var glada (jag låg även detta år inlagd på sjukhus när första snön kom). En otrolig kyla följde också med. Förstår inte vädergudarna att jag inte gillar kyla? Endon blir sämre. Jag fryser. Molly fryser. Katterna fryser. Jag tar flera minuter på mig att klä mig i varma täckande kläder och sen kan vi bara vara ute i ett par minuter för Molly skakar som ett asplöv. Hon gör sina behov, sen direkt in. Det tar längre tid att klä på mig inför kylan än tiden vi är ute i den. Varför kan det inte bara vara så där lagomt kallt? Ett par 4-5 minusgrader och mycket snö? Så vill jag ha det!

Z som i Zonterapi
Min tanke under 2009 var att jag skulle börja med zonterapi, akupunktur eller taktilmassage under 2010. Men det har inte riktigt blivit av. 2011 ska jag försöka med något sånt. Jag tror det kan hjälpa till med mina smärtor.

Å som i Åska
Det var världens åskväder i somras. Det åskade så rutorna skallrade och jag var livrädd!!! Molly var ännu räddare. Hon smög efter väggarna och skakade. Min fasa var att hon skulle bli lika rädd inför nyårsraketerna. Nyåret 2009 var hon med ute under tolvslaget och reagerade inte ens. Hur skulle det bli i år? Hon valde att ligga kvar inne och sova när vi gick ut och kollade på raketerna. Min duktiga lilla tjej!!!

Ä som i Ärlighet
Varför har människor så svårt att vara ärliga med varandra? Jag håller mig till sanningen. Skulle någon göra eller säga någonting som gör mig ledsen så tar jag det med personen det gäller. Jag är ärlig. Ärlighet är nåt jag har arbetat med och jag gör det för att jag ska må bra. Att vara ärlig är inte detsamma som att vara elak, men det är svårt för vissa att se skillnade mellan dessa ord. Jag är ärlig. Jag säger ifrån om det är någon eller något som gör mig ledsen eller illa.

Ö som i Övergiven
Detta jobbiga ord är tyvärr ren sanning. Det är en känsla som förföljer mig, hela tiden. Hur jag ska bli av med denna känsla vet jag inte. Vilket gör det svårare att komma underfund med hur jag ska slippa denna jobbiga känsla...
RSS 2.0